Egy kávé Kácsor Grétával, az NB I-es váci felnőtt kézilabdacsapat 18 éves tehetségével.

Egyértelmű volt, hogy kézis leszel?

Igen, egyértelmű volt. A labdajátékokat már kiskoromban is kedveltem, illetve a településünkön csak kézilabda egyesület volt. Kézilabdát 6 évesen kezdtem el Tápiószelén, ahol ekkor alakult nálunk az utánpótlás kézilabda sportegyesület, amely lehetőséget biztosított a kézilabda alapjainak elsajátítására.

2014 tavaszán még a serdülőben játszottál Tápiószelén, majd 2016 őszén már a felnőtt NB I-ben, és olyan játékosok közé került, mint pl Nascimento, ezt azért nagyon kevesen mondhatják el magukról. te ezt minek/kinek köszönheted?

Szerencsésnek mondhatom magamat, hiszen a kezdetektől fogva kiváló edzőktől tanulhattam, hogy már ekkor az Adidas, később az Erima gyermekbajnokságokon megmutathattam az elsajátított tudásomat, tehetségemet és a sportág iránti alázatomat. Véleményem szerint fontos a genetika is ehhez a sportághoz és úgy érzem adottságaim megfelelőek. Óriási megtiszteltetés számomra, hogy ilyen játékosokkal edzhetek nap mint nap. Motivál a rutinok, technikájuk és a kitartásuk.

Nagyok sok tehetséges sportoló volt/van, de sokan elkallódtak, elkallódnak. Te mit teszel azért, hogy ez veled nem történjen meg?

Úgy érzem, hogy nagyon kritikus vagyok önmagammal szemben, mindig azon igyekszem dolgozni, hogy a hibáimat kijavítsam és igyekszem olyan technikákat elsajátítani, amelyekkel előrébb tudom vinni a csapatomat. Ezért új célokat tűzök ki magam elé, amelyek remélhetőleg kiemelnek a mezőnyből.Milyen poszton játszolt, mit tartasz az erősségednek?

Balátlövőként játszom elsősorban. Erősségeim közül talán a legkiemelkedőbb a súlypontemelkedésem.

Ifi és junior válogatott vagy. Mit is jelent számodra a válogatottban való szereplés?

Örömmel töltött el, hogy első nagy álmom teljesült, hiszen magamra ölthettem a címeres mezt. Egyrészről nagy szakmai elismerést, másrészről pedig a hazám iránti tiszteletet jelenti nekem a válogatottság. Az ifjúsági válogatottal a legjobb eredményünk, a 2017-es EYOF aranyérem, és az Európa-bajnoki 3. hely. Jelenleg a junior válogatottal a világbajnokságra készülünk, ahol dobogós helyet szeretnénk elérni.

Közeli és távoli célok?

A Váccal a következő szezonban indulhassunk az EHF kupában. Célunk, hogy a bajnokság legjobb 6 csapata között ott legyünk. Legfontosabb célom, hogy teljes értékű játékos legyek és egyszer egy olyan csapatban játsszak, amely a világélvonalába tartozik. További célom, hogy a felnőtt válogatottal világversenyeken részt vehessek.