Pompor Anikót, a csapat kapusát hívtuk segítségül.

Pompor Anikóval, az ország talán legkisebb kapusával 2 éve itt beszélgettünk.


Három éve alakult meg a csapat, tavaly bejutottatok az országos döntőbe, ahol a 12. helyen végeztetek. Mi a csapat rövid története?

Benedek Zsófi és Szakácsy Kamilla ötlete volt, hogy hozzunk létre egy strandkézi csapatot. Ez lett a HelloLányok, egy jó baráti társaságot alkottunk, akik a teremben is egy helyen játszottak. Közben minden évben lemorzsolódtak néhányan, de próbáltunk olyan embereket hívni, akik emberileg beleillenek a társaságunkba. Az első évek a rutinszerzésről szóltak. Péter Ákosnak az első edzőnknek rengeteget köszönhetünk, mert megtanította nekünk az alapokat, és tavaly már az országos döntőig meneteltünk vele, ahol a cél az volt, hogy méltó ellenfelei legyünk a rutinos egyesületeknek. Ezt a célt teljesítettük.

Miért pont HelloLányok?

Nagy fejtörést okozott a névválasztás, hiszen a csapatok jobbnál-jobb fantázia nevekkel indultak, és mi nem szerettünk volna olyan, ami bármelyik csapat nevéhez hasonlít. Végül a Halott Pénz: Helló lányok című felkapott zenéje adott ötletet.

És hogyhogy kecskeméti színekben indultok?

A versenykiírás azt írja elő, hogy kötelező egyesület alá tartoznia a strandkéziseknek, ezért nekünk is valami megoldást kellett keresnünk. Ákos jó viszonyban van a KFSE vezetőségével, akik láttak fantáziát bennünk, így felkaroltak minket.Egy ilyen sorozat sok pénzben is kerül, ezt a szponzorok finanszírozzák, vagy azért zsebbe is kell nyúlni?

Bizony nem olcsó egy ilyen hétvége, hiszen kezdődik azzal, hogy ha egy új csapatot alapítasz, akkor kellenek mezek, kellenek labdák, nevezési díjra, utazásra fordítható pénz és étkezés minden hétvégére. Eleinte ezeket a költségeket mind saját zsebből finanszírozták a játékosok. Azóta sok szponzorral tárgyaltunk és egyre csökken az összeg, amit a lányoknak kell fizetni. Idén például a dorogi PadrePetrol és az EurosScale támogatását élvezhetjük, ezért idén a csapatunk HelloLányok-EuroScale-KFSE néven versenyez.

HelloLányokat mit jellemzi, akár a pályán belül, illetve azon kívül (pl. a balatoni éjszakában)?

Egyértelműen az összetartás. Napközben meccsek, este pedig jöhet egy kis lazítás a rozé fröccs mellett. A siker kulcsa talán az, hogy szeretünk együtt lenni a pályán, és azon kívül is.

Vannak csapatok, aki a bikini-top párosításban lépnek pályára, vannak, akik maradnak a rövidnadrágnál, és ti?

Mi inkább a kényelemre szavaztunk, ezért a rövidnadrág és trikó párosítást választottuk, de amint vége a meccseknek ezt a szerelést a fürdőruha váltja és csobbanunk.

Az idei szezonnak milyen célokkal, reményekkel vágtok neki? Mi az a minimum, amit el szeretnétek érni?

Minden év egy új kihívást jelent. Lépcsőfokról-lépcsőfokra kell haladnunk. Idén sem lehet más a cél, mint a balatonboglári döntőbe való bejutás, és ott néhány győzelem megszerzése, illetve idén EBT tornán is szeretnénk részt venni.Hétvégén rendezték meg Hajdúnánáson az első kvalifikációs tornát. Ahonnan a HelloLányok lányai aranyéremmel utazhattak haza.