A 26 éves Szakácsy Kamillával folytatjuk a HelloLányok strandkézilabda csapatának a bemutatását.

10 éve (16 évesen) kezdtél el kézilabdázni, előtte mit sportoltál? Milyen célokkal, tervekkel vágtál bele a kézibe?

2008-ban kezdtem el Érden kézilabdázni. Viszonylag későn ismerkedtem meg ezzel a sportággal, előtte és közben is még egy darabig versenyszerűen íjászkodtam, valamint atletizáltam és úsztam is. Anyukám atletizált és röplabdázott, később edzőként és személyi edzőként is tevékenykedett, és gyerekkoromtól kezdve úgy nevelt, hogy a sport nekem is az életem részévé váljon. Mivel sajnos csak 16 évesen kezdtem el a kézilabdázni, eleinte az volt a célom, hogy a korosztályomtól való többéves lemaradást behozzam. Mindehhez rengeteg plusz munkára és kitartásra volt szükség, illetve a nevelőedzőm, Havril Károly segítsége és támogatása jelentősen hozzájárult az eredmény eléréséhez. Az egyéni sportágak után nagyon gyorsan megszerettem a csapatsportot, Érden egy nagyon jó és összetartó közösség tagja lehettem. Persze mindenkinek megfordul a fejében, hogy milyen lenne hivatásos sportolónak lenni, azonban egyrészt tisztában voltam a képességeimmel, és azzal, hogy néhány éve kezdtem csak el a kézilabdát, így olyan nagy lehetőségeim nem is adódtak volna, másrészt számomra mindig a tanulás volt az elsődleges, ezért nem volt kérdéses, hogy a továbbtanulást választom és a jogászi hivatás felé veszem az irányt.Ha az irányoknál tartunk, az első öt évedet otthon, Érden töltötted, majd a következő ötöt viszonylag elég sok helyen. Játszottál a TF-ben, Szigetszentmiklóson, Tökölön, Hort-Csepelben, ma újra Szigetszentmiklóson. Mi áll a gyakori váltások mögött?

Az egyetem mellett természetesen továbbra is folytatni szerettem volna a kézilabdát, ezért a környékbeli NB II-es csapatok jöhettek szóba. Próbáltam azért mindig szem előtt tartani a fejlődési lehetőségeket, hiszen a mai napig úgy állok hozzá a dolgokhoz, ha már valamibe energiát, időt fektetek, akkor abban szeretnék folyamatosan fejlődni, és ami a legfontosabb élvezni a játékot. Nem bántam meg a gyakori csapatváltásokat, nem esett nehezemre beilleszkedni a csapatokba, és így rengeteg új embert ismerhettem meg, sok barátot szereztem az évek folyamán, és mindemellett minden edzőmtől tanulhattam valami újat.Folytassuk strandkézivel. A HelloLányok előtt is strandkéziztél?

Négy évvel ezelőtt találkoztam először a strandkézilabdával, egyből megtetszett és gyorsan sikerült is ráéreznem. Egy évvel később megalapítottuk a jelenlegi csapatunkat, amiben azóta főszervezőként is részt veszek. Strandkézilabda számomra teljes felszabadultságot és kikapcsolódást jelent. Szinte minden hétvége olyan, mintha egy kis nyaralás lenne. Ráadásul a csapatunk egy baráti társaságra épül, így a nyár jelentős részét olyan emberekkel tölthetem, akik közel állnak hozzám.

Tavaly az országos döntőben a 12. helyen végeztetek, ezzel az idén is elégedettek lennétek, vagy szeretnétek előrébb jutni?

Tavaly sem voltunk elégedettek az országos döntőben elért eredménnyel. Idén mindenképpen szeretnénk előrébb jutni.

Strandkézi a teremkézi nyári változata, vagy egy teljesen más sportág (más szabályok, taktika, célok….)?

Úgy gondolom, hogy más sportág, itt előnyt jelent például az atletikusabb mozgás és alkat, de természetesen számít, hogy milyen a játékosok képzettsége, játékintelligenciája a teremben.

Indultok majd a nyáron EBT tornán is, ott kötelező a bikini-top kombi, ez mennyire áll hozzád közel?

Kényelmesebb viseletnek tartom sportolás közben a rövidnadrág-trikó kombinációt, viszont a bikini-top sem jelent gondot számomra.Mikor nem kézilabdázol, akkor….?

Rendszeresen járok konditerembe és futni is szeretek. Mikor nem sportolok, akkor dolgozom, valamint tanulással töltöm a szabadidőmet, mivel idén fejezem be tanulmányaimat az ELTE jogi karán, ügyvéd, sportjogász szeretnék lenni.


A HelloLányok csapatát itt mutattuk be.