Egy délután Janzsó Diával, a tapolcai kézilabdacsapat 20 éves átlövőjével.

Mikor és hol kezdtél el kézilabdázni? Előtte/közben sportoltál mást?

Tapolcán kezdtem el kézilabdázni 2009-ben, de előtte alsó osztályban már megismerkedtem a szivacskézivel. Először csak az iskolai csapatban játszottam, iskolák közötti kupákon, diákolimpiákon, majd nem sokkal később, leigazoltam a városi csapathoz is. A kézilabda előtt megismerkedtem a focival, majd elkezdtem röplabdázni és e mellett kézilabdáztam, később a röplabdát leváltotta az atlétika.

Tapolca után 2013-tól Győrben folytattad a tanulmányaidat és a sportpályafutásodat. A kézilabda miatt választottad Győrt?

Igen. Az általános iskolában úgy döntöttem, hogy a kézilabdával szeretnék foglalkozni, ezért a Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskola és Szakiskolába jelentkeztem, ahova felvételt is nyertem. Az ETO-nál pont akkor szűnt meg az egyik serdülő csapat, így a felnőtt megyeiben szereplő Győrújbaráthoz kerültem, majd egy év múlva a győri VKLSE-hez. A felnőttek megnyerték az NB II-t, felkerültünk az NB I/B-be.

2015 októberében először léptél pályára a felnőtt NB I/B-ben, majd legközelebb ez év tavaszán játszottál, de már Tapolcában. Mit történt?

A VKLSE-nél nem éreztem már jól magam, így ott hagytam a csapatot. Ezután két évig nem játszottam, inkább a tanulásra koncentráltam. Nagyon hiányzott a játék, de egy ideig hanyagolni akartam ezt a sportot. Nagyon megerőltető volt fizikailag és lelkileg is az ott eltöltött idő. Antal Edit néni -a jelenlegi edzőm- télen felkeresett, hogy lenne-e kedvem újra folytatni a kézilabdát tapolcai színekben, én pedig örömmel mondtam igent.

Győrben nem jöttek össze a terveid, majd nem is játszottál, ezek elvesztegetett évek voltak?

Nem bántam meg az ott töltött időt, sok mindent megtanítottak ott a kézilabdáról, hogy mi az a csapat, mi az az összetartás, tehát úgy vélem, hogy ezek nem elvesztegetett évek voltak.

Februárban visszatértél, tavasszal csak a hatodik helyet értétek el, miközben az alapszakasz után még a negyedikek voltatok. Ez csalódás volt?

Igen, csalódás volt ez mindenki számára, hiszen úgy véltük többre lettünk volna képesek.

A Veszprém megyei bajnokságban 2 győzelem mellett 2 vereség a csapat idei mérlege, ez így reális, vagy jobb kezdésre számítottatok?

Nagyon egybe van a csapat, mind a pályán, mind a pályán kívül, jó közösséget alkotunk, úgy érzem végre megtanultunk a szívünkkel is játszani. Igyekszünk erőnkön felül teljesíteni a pályán, és győzelemmel távozni onnan.

20 góllal második vagy a házi góllövőlistán, ezzel elégedett vagy?

Nagyon is elégedett vagyok, és örülök neki. Ad egy kis önbizalmat, aminek a pályán remélhetőleg nagy hasznát veszem.

Beszélgetés után készült fotóink.