Interjú Németh Veronikával, a győri VKL SE kézilabdacsapatának 21 éves játékosával.

Kislányok többsége modell, balerina, énekes, színész…. szeretne lenni, annak idején neked is voltak ilyen ambícióid?

Igen, nagyon szerettem volna modell, illetve színész lenni. Még amikor kisebb voltam mehettem is volna egy-két fotózásra, de hát mivel hétvégén meccsem volt, így elutasítottam. A kézilabda már ekkor is mindennél fontosabb szerepet töltött be az életemben.

Mikor és hogy találkoztál a sporttal, a kézilabdával? Egyértelmű volt, hogy kézis leszel, vagy próbálkoztál más sportokkal is?

Nekem kicsi korom óta a mindenem volt a mozgás. Tanulni is mindig úgy tanultam, hogy közben fel-alá járkáltam a szobába. Egy percre se tudtam megülni. Majd egyszer csak megjelent testnevelés órán egy kézilabdaedző, és ő kérdezte: ki szeretne kézilabdázni, én pedig egyből igent mondtam. Az első edzés után pedig már nem volt kérdés, hogy ezt szeretném csinálni. Mohácson, a MUKSE-ba kezdtem el kézilabdázni negyedikes koromban, ahol nagyon megszerettem ezt a sportágat, nagyon sokat köszönhetek akkori edzőimnek, hogy elindítottak ezen a pályán. Nagyon szerettem futni, elég sokszor jártam futó-, illetve atlétikai versenyekre. A kézilabda mellett párhuzamosan csináltam is elég sokáig mindkettőt, de amikor választanom kellett, tudtam, hogy labdával a kezemben szeretnék futni.Már 13 évesen Mohácson az NB I/B juniorban játszottál. Tehetségedre az ETO is felfigyelt. Kinek/minek köszönhető a gyors fejlődésed?

Nagyon sok jó edzőm volt az évek során, akiknek nagyon sokat köszönhetek, sokat tanulhattam tőlük. De úgy gondolom mindig nagyon szorgalmas és kitartó voltam. Soha nem hagytam ki edzést indokolatlanul és ezt a mai napig nem is tudom megtenni. Nagyon szeretek csapatban játszani és a csapatért küzdeni, ez mindig nagyon motivált.

2011-ben az ETO-hoz igazoltál. Győrbe te jelentkeztél, vagy ők hívtak?

6. osztályos koromban kerestek meg, hogy ha szeretnék itt kézilabdázni szívesen várnak itt. Akkor még úgy döntöttünk a családommal, hogy várunk egy kicsit és ha 8.-ba is szeretnék még feljönni természetesen támogatnak. Elég messziről érkeztem Győrbe, így picit féltettek még egyedül elengedni. 8. év végére semmit sem változott a véleményem, így kerültem Győrbe.

14 évesen kerültél el Mohácsról Győrbe, ami nem a közelben van, könnyen ment a beilleszkedés?

Úgy gondolom igen, nem volt gond a beilleszkedéssel, sok barátot szereztem. A kollégiumban azért sok lehetőségünk volt megismerni egymást. Illetve magát a várost is nagyon megszerettem.

Mikor Győrbe kerültél, milyen terveid, céljaid voltak?

Szerettem volna minél több időt a pályán tölteni, sok meccset játszani. Mindig a mai napig az a célom, hogy minél több időt töltsek a pályán. Ez volt, amikor megvalósult, volt, amikor nem. De összességében büszke vagyok arra, hogy ott játszottam. A célom, hogy NB I/B-ben játsszak, szerettem nagyon a tavalyi évet, amikor ott léphettem pályára.

4 évet voltál Győrben, kettőt Óváron, itt benne voltál az NB I-es keretben is, tavaly ősz óta a győri VKL SE játékosa vagy, előző kiírásban az NB I/B-ben, jelenleg az NB II-ben szerepeltek. Nemrég még ott voltál az NB I közelében, ma az NB II-ben játszol, ez nagy visszalépés, vagy még fiatal vagy előtted az egész pályafutásod? Mi volt a váltások oka?

Többnyire mindig a kevés játéklehetőség volt. Szerettem biztatni, támogatni a csapatot, de nem tudok meccseket végigülni a kispadon, nekem játszanom kell ahhoz, hogy igazán boldog legyek és a csapat részének érezzem magam. Úgy gondolom NB I/B-ben még lesz lehetőségem játszani.Az idén 4 meccsen dobtál 32 gólt, ezzel elégedett vagy?

A gólok számával összességében elégedett vagyok, viszont a játékommal nem mindig. Ezen szeretnék változtatni és a hibáimat javítani.

4 győzelem mellett van 2 vereségetek, negyedik helyen álltok, 3 utánpótlás csapat ( ETO, Mosonmagyaróvár, Szombathely) van előttetek, ez így reális?íbr>
Én úgy gondolom nagyon jó lenne dobogós helyen végezni. Persze nyerni szeretnék, de mindenki ezért küzd. Mind két vereséget valamilyen szinten magunknak is köszönhettük. De fel kell állni és menni tovább.

Többször említetted, hogy célod az NB I/B, de hol: majd itt Győrben, vagy újra otthon Mohácson, esetleg máshol?

Mindenképp Győrben szeretnék maradni, kézilabda terén és magánéletben egyaránt. Itt megtaláltam a helyemet.

Civilben mivel foglalkozol?

Győrben a tanítóképzőre járok, idén végzem is. Nagyon szeretem a gyerekeket, így mindenképp velük szeretnék foglalkozni a későbbiekben. Az edzői papírom is megvan, így szeretnék majd kicsiket edzeni.