Egy kávé Ruzsa Melisszával, a Veszprém megyei kézilabda bajnokságban szereplő Tapolca 19 éves játékosával.

Mikor kezdtél el kézilabdázni? A kézi mellett sportoltál mást is?

Az általános iskolába kezdtem el kézilabdázni, eleinte csak diákolimpiákon vettem részt, majd leigazoltam a tapolcai klubhoz. Az iskolával atlétikai diákolimpiákon is részt vettem. Mikor már igazolt játékos voltam Tapolcán, mellette eljártam thai box edzésekre is, de tanulás miatt, nem fért az időmbe mindkettő és választanom kellett, a kézilabdát választottam.15 évesen már a felnőttek között is pályára léptél, így a kezdetekben milyen céljaid, terveid voltak a kézivel?

Büszkeséggel töltött el, hogy már ennyi idősen a felnőttek között próbálhattam ki magam. Nem voltak céljaim, a csapat tagja szerettem volna lenni.

5 éve játszol a csapatban, sok sikert nem értetek meg, sokan el is mentek közben vagy éppen abbahagyták. Te nem, miért?

Mert túlságosan is szeretem ezt a sportágat és a csapatomat ahhoz, hogy befejezzem.

Bár a tavalyi évet kihagytad.

A fő oka a tanulás volt, de emellett még 1-2 dolog közrejátszott. Nem éreztem jól magam az akkori csapattal. Szerencsére az idei szezon kezdetével ez teljesen meg változott.

Négy meccs után van két győzelmetek és két vereségetek, ez így rendben van, vagy…..? (beszélgetés után a Tapolca még begyűjtött két vereséget)

Minél jobb helyezést szeretnénk elérni. Azt gondolom, hogy kezdésnek nem rossz, de igyekszünk ennél is jobban teljesíteni.

Többen mondták, hogy van a bajnokságban három csapat (Pápa, Ajka, Szemes), ők kiemelkednek a mezőnyből, a többi 5 csapatnál bármi megtörténhet. Ezzel így egyetértesz?

Nem értek egyet, ugyanis ebben a szezonban bármi megtörténhet.

A bajnokság végén hova várod a csapatot?

Nyilván mindenki az első helyen szeretne végezni, de szerintem a csapatnak az is nagy előrelépés lenne, ha a rájátszás végén a dobogó valamelyik fokára felléphetnénk.
Sokak szerint a női kézi durvább, mint a férfi. Szerinted is?

Igen. Női játékosként kimerem jelenteni, hogy a nők sokkal agresszívabbak a pályán, mint a férfi társaink.

Te is így látod, tapasztalod: míg egy BL-mérkőzés nagyon kemény, de sportszerű, addig a megyei meccsek bizony sokszor nagyon durvák, sérülésveszélyesek…?

Saját tapasztalat alapján erről nem tudok nyilatkozni, szerencsére nálunk nem történt súlyos sérülés a megyei bajnokságban.

Elkerültek téged is a nagyobb sérüléseid?

Nem volt, valaki fentről vigyáz rám!Civilben mivel foglalkozol?

Tanulok még, az idei tanévben fogok érettségizni.