A Veszprém megyei női kézilabda bajnokság alsóházi rangadóját látogattuk meg. A bajnokság hetedik fordulójában az utolsó (8.) helyen álló 2 pontos (2 döntetlen) Nyirád fogadta a 7. 3 pontos Úrkút csapatát.

Nyirádon 2011-ben megszűnt a kézilabdacsapat, tavaly újjáalakultak. Az úrkútiak 2012-ben, 2013-ban is bajnokságot nyertek, 2014-ben ezüst-, 2017-ben bronzérmesek (azóta itt is sok változás történt).

Előző kiírásban Úrkút a negyedik helyen fejezte be a bajnokságot, míg a hazaiak mind a 18 meccsüket elveszítették.

Mérkőzés előtt a nyirádiak bizakodtak, hogy megszerzik az újkori történetük első győzelmét. Mi meg abban, hogy láthatunk egy „történelmi” győzelmet. Mérkőzés előtt a hazaiak mellett szólt, hogy több NB II-t megjárt játékosuk van, rutinosabbak és a fizikai adottságokban is jobban álltak a fiatal úrkúti csapattal szemben.

Rutin döntött. Csak másképp (később a sorok között).

Egy küzdelmes, sok hibával tarkított, nagyon sportszerű mérkőzésen Úrkút 3 góllal múlta felül a hazai csapatot.

Nyirád-Úrkút 22-25 (11-12)

Miért? Az ilyen háromesélyes meccseket általában az a csapat nyeri meg, akinél több az extrát nyújtó játékos. Ilyen pedig egy volt: az első félidő vége felé az úrkúti kapuba beálló 43 éves Juhász Tímea. Aki mindent fogott. A kötelezők mellett ziccereknek, heteseknek állta az útját. Juhász remeklése eldöntötte a két bajnoki pont sorsát.

Hazai lányok nagyon akartak, küzdöttek is derekasan, de a kínálkozó lehetőségekkel nem éltek. Csak hetesből ötöt hibáztak el. Az is igaz, hogy az első győzelem kényszere, nyerjünk már végre hangulat nagy terhet nyom a lányokra.

Lányokat először láttuk játszani, de azt megállapíthatjuk, hogy sokkal több van a csapatban, mint amit a tabella mutat.

Helyszínen készült fotóink.