Sziráki Boglárka, az EURONOVEX USE (Tápiószele) 15 éves kézilabdázója az idén a felnőtt NB II-ben lett gólkirálynő, ősszel az NB I-es Vác utánpótlásában folytatja.Mikor találkoztál a kézilabdával?

A szüleim mindenképpen szerették volna, hogy sportoljak valamit, mivel mindig sok meccset néztünk a televízióban, valamint Tápiószelén sokszor kijártunk a felnőtt kézilabda meccsekre, így nagyon hamar beleszerettem ebbe a sportágba, ezért más sporttal nem is próbálkoztam. Édesapám és édesanyám is sportszerető emberek, így valószínű ezt a sportőrületet tőlük örököltem. Anyu és apu is sportoltak, de számukra a sport inkább csak hobbi volt.

Augusztusban leszel 16 éves, tavalyelőtt mutatkoztál be a felnőttben, ahol azonnal a Pest megyei bajnokság egyik legeredményesebb játékosa (158 gól), az idén az NB II déli csoportjának a gólkirálynője lettél 160 góllal, az utánpótlásban 302 alkalommal találtál be az ellenfelek kapujába! Minek köszönheted a tehetségedet?

Elsősorban a sport iránti szeretetem az, ami motivál. Kiskorom óta világbajnok kézilabdázó szeretnék lenni, ezért keményen dolgozom a célom elérése érdekében. Mindegyik edzőmtől tanultam valamit. Sokat edzek külön és a meccseimet otthon ki is szoktuk elemezni. Nagyon sok kézilabda mérkőzést nézek a tévében és az ott látott technikai elemeket próbálom én is elsajátítani. Részt veszek különböző nyári edzőtáborokon is.

14 évesen már a felnőtt csapatban is pályára léptél, nem féltél az idősebb, erősebb, rutinosabb csajoktól? Otthon nem féltettek/féltenek?

Nem, nem féltem a tapasztaltabb játékosoktól, mivel tudtam, hogy a fejlődésemet szolgálja, ha felnőtt bajnokságba játszok. Szüleim se féltettek és most sem féltenek a felnőttektől.A kortársaid, osztálytársak inkább büszkék rád, vagy irigyek?

Nem tudok róla, hogy irigyek lennének a sikereimre. Velem együtt örülnek az elért eredményeimnek.

Hetente mennyit edzel, sportolsz? Ha sport, de nem kézilabda, akkor…..?

Hetente 4 edzésem van szezon közben és ehhez társul még heti 2 mérkőzés, valamint alkalomszerűen egyéni technikai gyakorlás is. Iskolában kipróbáltam kislabda és gerelyhajítást. Szeretek futni és biciklizni is.

Sportot és a sulit, hogy tudod összeegyeztetni?

6 éves korom óta kézilabdázom így elég hamar megtanultam megfelelően beosztani az időmet, hogy a tanulásra és a kézilabdára is kellő időt tudjak fordítani. A jászberényi Szent István Gimnázium tanulója vagyok, matematika tagozatos osztályba járok, és immár 10 éve kitűnő tanulóként zárom a tanévet. Ezt szeretném a továbbiakban tartani és tovább szeretnék tanulni egyetemen.

A közeli és a távoli célok?

Most van az átigazolásom folyamatban, ősszel már a váci kézilabdacsapat tagja leszek, ahol az NB I-es junior és az ifi csapatnál számítanak rám, valamint a Göd felnőtt NB I/B-s csapatánál is kaphatok lehetőséget. A jelenlegi célom, hogy minél többet tanulni, megerősödni és profi kézilabdázóvá válni. A távoli jövőben a célom: válogatott kézilabdázó legyek és képviselhessem hazámat Európa-bajnokságon, világbajnokságon és olimpián.