Doncsecz Dorina, a Haladás kézilabdacsapatának a 19 éves régi/új játékosa.

A családban mindenki sportoló, apukám birkózott, anyukám kick-boxozott, az öcsém pedig a Haladás utánpótlásában focizik. 8 éves koromig különböző sportágakat kipróbáltam, köztük az úszást, teniszt és az atlétikát. Az egyik ismerősünk kézilabdázott, és ő ajánlotta fel, hogy van lehetőség edzéslátogatásra, elmentem, már az első edzésen megtetszett ez a sportág. Az elején konkrét célom az volt, hogy legyen egy állandó sportág, amit mindennap űzhetek, minél több élményt szerezzek. Majd ahogy felnőttem, egyre jobb eredményeket akartam elérni. NB I/B-s csapat kerettagja voltam, még ha nem is kaptam akkora szerepet, akkor is belepillantottam abba, hogy mi az, amiért küzdeni kell.

3 legszebb sport általi élményed?

2012-ben megnyertük az országos ifi kupát.
2014-ben 3. helyet szereztük meg az NB I/B-ben a felnőtt csapattal.
És talán az NB I-es Érd elleni MK meccset mondanám.2015 nyarán nagy változások történtek Szombathelyen, a csapat visszalépett az NB II-ben, nevet váltott, te is váltottál, az NB II-es Sárvárra igazoltál. Dalmával erről már itt is beszéltünk, te is többet vártál ettől az egy évtől?

Igen. Úgy gondoltam, hogy segíteni tudjuk a Sárvár munkáját, és ha nem is dobogós helyezést elérni, de azért a közelében szerettünk volna lenni. De nem így történt, amit sajnálok, mert mindent megtettünk, amit csak lehetett.

Közben a volt társaid végig verték a mezőnyt, veretlenül lettek bajnokok. Nem fájt a szíved?

Úgy gondolom, hogy nekik ez nem volt feladat, hiszen ebben az NB II-es mezőnyből kiemelkedtek. Tudtam, hogy velük nem fogja felvenni egyik csapat sem a versenyt. Nem mondanám, hogy fájt a szívem, inkább amikor egymás ellen játszottunk, arra mondanám, hogy rossz érzéssel töltött el.

Ősszel a volt társaid SZKKA néven indulnak az NB I/B-ben, az idén a Haladás is indít csapatot a második vonalban, ahova nemrég írtál alá. A Haladás megkeresésére azonnal igent mondtál, vagy…….? A junior vagy a felnőtt csapatban számítanak rád?

A Haladás megkeresésének nagyon örültem, nem is nagyon gondolkoztam a nemleges válaszon. Most tiszta lappal indulhatok, lehet, hogy nem lett volna többet erre lehetőségem, így meg kellett ragadnom, A felnőtt csapatban fogok pályára lépni, de az sincs kizárva, hogy a juniorban is játszani fogok.

Ősszel két NB I/B-s csapata lesz a városnak, mikor bajnokin a két csapat találkozik, akkor….?

Szerintem mindkét csapatban lesz egy kellő bizonyítási vágy, hogy megmutassa a másiknak ki is a jobb. Remélem kemény, jó meccset láthatnak majd a nézők.Kiss Nóra, Márkus Dalma, Bolfán Nikolett, Doncsecz DorinaMárkus Dalmával, Bolfán Nikivel seriben is egy csapatban játszottatok, tavaly együtt mentetek Sárvárra, együtt tértek vissza Szombathelyre. Véletlen, vagy…? Kislányokból együtt értetek nővé!

Nem véletlen, Sárváron mindenki kapott lehetőséget, úgy gondolom, hogy odatettük magunkat amennyire lehetett és a Haladásban is ugyanezt szeretnénk megmutatni. Együtt nőttünk fel, rengeteg élményt éltem át velük, amit nem fogok elfelejteni, és remélem még további szép eredményeket is el tudunk érni. Mindenesetre nagyon várjuk a következő évet és a Haliban kezdődő közös munkát.