Ajka női kézilabdacsapata nyerte meg a Veszprém megyei bajnokságot. A csapat 17 éves irányítójával, Borsos Fannival beszélgettünk.

Egyértelmű volt, hogy kézilabdás leszel?

Nem, nem volt egyértelmű, hogy kézilabdás leszek, előtte sokáig trampolinozni is jártam. A testvérem és anyukám által ismertem meg a kézilabdát. Eleinte a 2 sportot egyszerre űztem, de egyre jobban megszerettem a kézilabdát és mellette döntöttem.13 évesen már a felnőttek között is pályára léptél a megyei bajnokságban. Sok fiatal lány kerül fel a nagyok közé, valaki azért, mert a felnőttek nincsenek meg, valaki azért, mert a korosztályában ügyesebb, a korosztályát kinőte. Mi a te történeted? Mikor először szóltak, hogy játszani fogsz a felnőttben is, akkor benned, illetve a szüleidben az öröm vagy inkább a félsz volt a domináns?

Az is közre játszott, hogy kevesen voltak a felnőttek, és így 1-2 ember mindig feljátszott. Amikor megtudtam, hogy a felnőttek közt mutathatom meg magam nagyon boldog voltam, de bennem volt egy kis félelem is. Szüleim sem féltettek, hiszen tudták, hogy tőlük tanulom a legtöbbet. A szüleim mindenben támogattak/támogatnak.

Ez volt a felnőttben a negyedik szezonod. A csapat volt 8. majd 4., tavaly harmadik, az idén pedig bajnokok lettetek. Ez volt a cél, vagy ezzel magatokat is megleptétek? Mi volt a sikeretek 3 legfontosabb titka, kulcsa……?

Igen, ez volt a cél. Tavaly elhatároztuk, hogy megcsináljuk, és egy komoly alapozással és edzésmunkával sikerült is. A 3 legfontosabb kulcsa a sikerünknek a kitartás, a küzdés és önbizalom.

A csapat második legeredményesebb játékosa voltál a szezonban, 17 éves vagy, négy éve szerepelsz a felnőtt csapatban. Minek/kinek köszönhető az eddigi sikeres pályafutásod?

Főként a családomnak, de az edzőimnek is sokat köszönhetek. Minden edzésen és meccsen próbálom a legjobbat kihozni magamból, hogy fejlődjek és tanuljak. Szerencsére jó géneket is örököltem.Mennyire népszerű Ajkán a női kézilabda? Mennyien látogatják a meccseiteket? Ősszel mentek az NB II-be?

Egyre népszerűbb, átlagosan kb. 100 néző szokott lenni, de reméljük egyre többen jönnek majd nekünk szurkolni. Igen, megyünk az NB ll-be. Minél feljebb szeretnék majd eljutni és minél többet fejlődni, tanulni.

Még idébb van, de most, hogy látod a későbbiekben mivel szeretnél foglalkozni?

Jelenleg Ajkán a Bánki Donát Sportgimnáziumba. Pontosan nem tudom mi szeretnék majd lenni, de azt tudom, hogy a kézilabda az életem része lesz, akár edzőként, akár játékosként.