Szent István SE kézilabdacsapata nyerte meg az NB I/B keleti csoportját. Horváth Grétát kérdeztük.

Grétával nemrég készítettünk interjút: Horváth Gréta az NB I kapujában. Áprilisban elején még nagyon szoros volt a mezőny. Bajnokság élén álltak, de nagyon közel volt a negyedik is. NB I-es kérdésünkre a szélső akkor következőt válaszolta.

A Szent Istvánnal tavaly bronzérmet szereztünk, idén az arany felé haladunk. Nyártól fogva úgy készültünk, hogy az első helyet szeretnénk megcélozni. Próbáltuk a tavalyi hibákat kijavítani, és egymásért küzdeni egész évben. Természetesen cél az NB I,, a csapattársaim is mind oda vágynak, ahogy én is. Nagyon nagy eredmény lenne.

Csapat azóta hozta a meccseit, míg a riválisok körbeverték egymást. Lányok szombaton délután sem hibáztak, az újabb győzelemmel -egy fordulóval a vége előtt- biztosra vált a Szent István bajnoki címe.

Grétát vasárnap délután kerestük meg az újabb kérdéseinkkel. Bajnoki címmel, a feljutással egy álom vált valóra? Mi volt a sikeretek titka, kulcsa....? Ősztől NB I., a világ legjobbjai ellen játszani örömteli vagy inkább félelmetes lesz? Volt nagy buli?

A bajnoki címmel és a feljutással sokunknak egy álom vált valóra. Az egyesület számára történelmi pillanat, és nagyon nagy eredmény egy középiskolai csapattól. Egyelőre számomra is hihetetlen még, nagyon nagy élmény és boldogság!

A sikerünk titka, kulcsa az egymásban való hit, valamint az, hogy a csapat még jobban összekovácsolódott és mindenki egy célért küzdött, amit végül elértünk!

Sokkal inkább örömteli, mint félelmetes, fejlődhetünk, tanulhatunk és tapasztalhatunk!

Szombaton megünnepeltük a győzelmet és a biztossá vált bajnoki címet, de az biztos, hogy nem ez volt az utolsó ünneplés, az évzáró is erről fog szólni.


Az ünnep fotókon.

Fotók: Blasius photography - Horváth Balázs