Szezonban nem volt szombathelyi kézilabdacsapat az NB I/B-ben, ősszel már kettő (!!!) is lesz. Bölöni Rolandot, a SZKKA trénerét kerestük fel.

2015 nyarán nagy változások történetek a vasi megyeszékhely csapatánál, a Haladásnál. Tavaly tavasszal az NB I/B negyedik helyét csípték el. Nyáron sokakat derült égből villámcsapásként érte, mikor megtudták, hogy a csapatot visszaléptetik az NB II-be! De lányok nemcsak osztályt váltottak, hanem nevet, egyesületet is, ősszel Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia volt a csapat mezére írva. Közben a Haladás magánál tartotta az NB I/B jogát. A második vonalban egy teljesen új formáció, a Haladás-Érd szerepelt, a csapatban érdi fiatal lányok kaptak lehetőséget, ennek megfelelően Érden játszották a hazai meccseiket.

Bölöni Roland: Tavaly az egyesületváltást követően is szerettük volna megtartani az NB I/B-s tagságunkat, de a Magyar Kézilabda Szövetség döntését tudomásul vettük, miszerint a 2015/16-os szezonban az SZKKA-t az NB II-be sorolta, így a csapatnak egy osztállyal lejjebb kell versenyeznie. Az előző évek eredményei tükrében, és persze a csapat játékosállománya még erősödött is, joggal bízhattunk a bajnoki címben.

NB I/B-hez képest nagyon nem változott meg az NB II-ben induló csapat kerete. Bajnokság egyértelmű esélyese volt. Bár arra nagyon kevesen számítottak, hogy ennyire kiemelkednek a mezőnyből. Mind a 18 meccsüket megnyerték, a második Mosonszolnokot 25-tel verték. Egy meccs kivételével mindig elérték a harminc dobott gólt, kilencszer negyven fölé kerültek, egyszer pedig pont ötvennél álltak meg.BajnokcsapatBajnokságot könnyedén nyertétek, de mennyire volt könnyű/nehéz a csajokat végig tűzben (edzéseken, meccseken) tartani? Ez egy elvesztegetett év volt, vagy mint mindenből ebből a szezonból is lehetett tanulni?

A vezetőség azt fogalmazta meg, hogy lehetőség szerint hibátlanul nyerjünk, amit teljesített is a csapat. Nem volt egyszerű a lányok koncentrációját fenntartani, túl nagy volt néhány mérkőzésen a tudásbeli különbség, de szerencsére sikerült. Ebből a szezonból is sokat lehetett tanulni, és nem beszélve arról, hogy a fiatal játékosaim is egyre több szerephez jutottak, én is bátrabban kísérletezhettem. Ami a jövőre nézve biztató teljesítmény volt.

Ősszel már újra NB I/B-ben léptek a pályára. Célok, remények? Szombathely már egy ideje NB I-es kézilabdacsapatot szeretne, realitása?

Régen dédelgetett nagy álmunk, hogy NB I-es csapata legyen Szombathelynek, mely elérhető közelségbe került, amit szeretnénk a következő szezonban elérni.

A szezonban nem volt Szombathelynek NB I/B-s csapata, ősszel kettő is lesz (Haladás is indít újra csapatot Szombathelyen, itt is vasi csajok adják a keretet). Számunkra és nem csak számunkra, ez nagyon furcsa. Abban is biztosak vagyunk, hogy ez nem segíti a város kézilabdáját.

A szeretett sportágunknak nem tesz jót a megosztottság. Ezért is döntöttünk úgy, hogy egy egyesületbe hozzuk össze az utánpótlás nevelést, melyet 17 éve építgetünk. Úgy érzem, hogy jó döntés született egy évvel ezelőtt, és ez az egység tudja biztosítani jövőben is a gyerekek fejlődését.