A 22 éves Tamás Márk a Videoton utánpótlásában nevelkedett, Puskás Akadémia színeiben mutatkozott be az NB I-ben, ma a Diósgyőr alapembere.

Névjegy

Született: 1993. október 28.
Klubjai: Videoton, Puskás Akadémia (2013-15), Diósgyőr (2015-)
Első NB I-es mérkőzés: 2013. július (Pápa-Puskás 1-1)
NB I-es meccsek száma: 59 (Puskás Akadémia 39, Diósgyőr 20)
Gólok az NB I-ben: 1 (Diósgyőr-UTE 1-1, 2015. 08. 29.)
Piros lap az NB I-ben: 3 (Puskás Akadémia 2, Diósgyőr 1)

Hogy kezdődött?

A családban anyukám és apukám is sportoltak, ezáltal engem is érdekelt és inspirált ez a légkör. Több sportot is kipróbáltam pl. kempoztam több éven keresztül, illetve kipróbáltam magam más labdajátékokban is. Nagypapám, aki sajnos ma már nem él nagyon nagy Videoton drukker volt, nélküle nem kezdődhetett el mérkőzés. Kiskoromban sok időt töltöttem náluk engem is hamar megfertőzött. Az első edzés után (7 évesen) már biztos voltam, hogy én focista szeretnék lenni!

Sok gyereknek, később kamaszként, tiniként sem könnyű a sportolói élet pl az edzések a tanulás összeegyeztetése.

A kamaszkorban sok minden eldől, kiből mi lesz. Ilyenkor már el kell dönteni kinek mi a fontosabb, a tanulás, a magánélet, bulik vagy a sport. Ebbe a szülőknek nagy beleszólásuk van, de úgy gondolom, hogy a tanulás és a sport összeegyeztethető és mindkét helyen helyt lehet állni. Nekem anyukámmal voltak kisebb vitáim az iskola miatt, de elfogadta, hogy nekem a foci az életem.

Szép éveket töltöttél el az utánpótlásban?

Utánpótlásban rengeteg torna volt, ezeket nagyon élveztem, sok érmet szereztünk a csapattal.Puskás Akadémia színeiben 2013. júliusában mutatkoztál be az NB I-ben!

Tisztán emlékszem: Pápán játszottunk, ez volt az első NB I-es meccse volt a klubnak, és én is először ültem a padon. A második félidő elején megsérült a védőtársam és a mester (Benczés Miklós) engem cserélt be a helyére az 54. percben, hihetetlen élmény volt. Ráadásul sikerült egy pontot elhoznunk idegenből!

Puskásban két évet töltöttél el, 39 alkalommal léptél pályára az NB I-ben, mikor tavaly nyáron Diósgyőrbe igazoltál!

Amióta bekerültem az NB I légkörébe mindig is vártam a Diósgyőr elleni meccseket, ahol rengeteg néző előtt léphettünk a pályára, akik nagyon fanatikusak és ez feldobja a játékost. Mindenki arról álmodik, hogy több ezer ember előtt játszhasson. Mikor jött a lehetőség, hogy a Diósgyőr leigazolna örömmel mondtam igent!

Bajnokságban a kilencedik helyen álltok! Ennél mindenki előrébb várta a csapatot!

Minden bajnokság elején belövünk egy helyezést ahova elképzeljük a csapatot. Sajnos az ősz nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, viszont a tavaszi szereplésből kell erőt merítenünk, hogy jövőre előrébb végezzünk!

Egy emlékezetes mérkőzésen találtál be először az élvonalban. Hazai pályán a hosszabbítás elején még az UTE vezetett, a 92.-ben Bognár egyenlített, majd a 94. percben a fejeseddel megfordították a rangadót.

A végjátékban extázisban égtünk, mikor Bogesz berúgta a szabadrúgást éreztük, hogy meg tudjuk nyerni a meccset és a 94.percben sikerült befejelnem a győztes gólt - örök emlék marad. Most azon vagyok, hogy még több ilyen élményem legyen!

Célok, tervek a focival kapcsolatban? Külföld?

Még élő szerződésem van, úgyhogy nem gondolkodok másban. Persze mindenkinek vannak álmai külföld, illetve válogatottság, de most a legfontosabb a Diósgyőr, és hogy minél előrébb végezzünk a bajnokságban!