Németh Loretta a helyi általános iskolában, Kapuváron kezdett el focizni, majd Győrben az ETO-ban folytatta, nyártól a ciprusi bajnok, az Apollon Ladies támadója.

A 21 éves csatár mutatja be a pályafutását.

Engem ez az egy sport érdekelt igazán, nem volt különösebb oka, mivel senki nem mondta, magam választottam. Tetszett, nagyon izgalmasnak tartottam, és ebben leltem örömömet, ebben a sportágban láttam kihívást. Nem tartottam a focit fiús vagy kemény sportnak. Édesapukám, és az unokatestvérem is labdarúgó volt, velük nagyon sokat fociztam. A kapuvári általános iskolai csapattal mentünk egy Bozsik programra Győrbe, ahol mondták szüleimnek, hogy próbáljam meg magasabb szinten. Számomra egyértelmű volt, hogy megpróbálom és ehhez a szüleimtől rengeteg támogatást kaptam. Első időszakban ők hordtak fel minden egyes edzésre kocsival Kapuvárról Győrbe.


Egy képen a múlt és a jelen.


Győrben végig jártam a ranglétrát, nagyon sokáig a legfiatalabb voltam a csapatban. U15, U17, NBII-ben voltunk, majd felküzdtük magunkat NBI-be. Válogatottban szerepeltem az U17-ben, az U19-ben és végül felnőttben is bemutatkozhattam. Amit az első komolyabb eredményemnek tartok, hogy kint voltam 3 hétig Kanadában egy cserediák programban az ETO által, mindössze 15 éves voltam. Az utánpótlásban válogatottban sikerült szinte mindig a kezdőként helyet kapnom. NB II-ben 2 szezont húztunk le, mindkétszer gólkirálynő lettem - 49 és 40 góllal. Sok teremtornán vettünk részt, a februári Jet Sol Liga tornán, ahol csak NBI-es női csapatok voltak, megkaptam a legjobb mezőnyjátékos címet.

Nekem mindig is megvoltak a célkitűzéseim, és most értem az álmomhoz, hogy külföldön szerepelhetek. Bár ez csak az út eleje, hiszen egy álom akkor lesz teljes, ha sikeresen veszem itt is az akadályokat, ha itt is megállom a helyemet.A Limassol április elején keresett meg, addig nem követtem a ciprusi focit, hiszen nem gondoltam volna, hogy errefelé fog vinni az élet. Természetesen jól átgondoltam, hiszen nem egyszerű döntés volt, de nem hezitáltam sokat. Tudtam, hogy ezt szeretném, tovább szeretnék fejlődni egy új csapatban, egy új közegben. Április végén már kint voltam próbajátékon, az 5 nap alatt nagyon szimpatikus volt minden, a csapat mentalitása, az edzők felkészültsége…. A bajnokságban ők az egyeduralkodók, jelenleg a Bajnokok Ligájára készülünk egy 10 hetes programmal. Jó eredményeket szeretnénk elérni, minél több kört menni (az Apollon Ladies az előző kiírásban a csoportból továbblépett, majd a rájátszás a második fordulójában esett ki).

Családom és a barátaim maximálisan támogattak, tudták, hogy ez előrelépés lesz. Bár nagy a távolság köztünk, de a család és a barátok szeretetét így is érezni.