A 32 éves Csordás László, a répcelaki labdarúgócsapat legeredményesebb játékosa elhagyta a város csapatát, és a közeli Dénesfára, a megye II-be igazolt.

Répcelaki vagy, Répcelakon nevelkedtél, lettél fiatalon, tiniként az NB III-as felnőtt csapat játékosa. Tagja voltál a 11 évvel ezelőtti NB III-as ezüstérmes gárdának, ami a szakosztály egyik legnagyobb sikere. Az elmúlt 10 év legeredményesebb játékosa vagy a helyi színeknek. Most a nyáron mégis eligazoltál, ráadásul alacsonyabb osztályba – a közeli Dénesfára a megye II-be. Egyik legjobb játékosként távoztál egy olyan egyesületből, ahol nagyon kevés helyi játékos van (foci mellett, a tekére, kézire is gondolunk). Ezek fényében könnyen elengedtek, vagy két, sőt, három kézzel húztak vissza, hogy ne menj?

A bajnokság vége elött 1 hónappal jelentettem be, hogy a nyártól már nem szeretnék Répcelakon focizni, egy vezetőségi döntés miatt határoztam így. Elnök úr elfogadta és tiszteletbe tartotta az én döntésemet, utána ez már nem volt téma köztünk!

Sok sportolót ismerek, sok sportolóval beszélgetek. Hasonló esetben sokan azt mondják, hogy szép volt, jó volt, ennyi volt, sokakban pedig ott van a keserűség.

Keserűség nincs bennem. Lehúztam 14.évet a felnőtt csapatnál, sok éven át lehettem a csapat kapitánya és erre büszke is vagyok. Hiányérzet van bennem, hogy nem tudtam bajnok lenni.

Igen, a bajnoki cím. 2013-ig az NB III-ban rúgtátok a bőrt, majd jött az átszervezés, a csapat pedig kiesett a megyeibe. Elhangzott, hogy nem baj, jön majd a gyors visszatérés. Hát nem jött. Az első évben voltatok hozzá a legközelebb, akkor sokáig vezettétek a tabellát, de hajrában kipukkant a pontgyártás, és meg kellett elégednetek az ezüsttel. Azóta a pontok alapján nemhogy az aranytól, de az ezüsttől is nagyon messze volt a csapat (2 harmadik hely, és egy negyedik). Miért?

Az első évben közel voltunk a bajnoki címhez, a Sárvárt is oda-vissza vertük, de ez sem volt elég és a bajnokság végén ők kapták az aranyérmet. Sajnos a következő években már nem tudtunk beleszólni a bajnoki cím sorsába. Miért? Celldömölk és a Körmend jobb csapatok voltak.

Régen Répcelakon (is) sok néző volt jelen a bajnoki meccseken. 2011-ben mikor az NB III-ból majdnem kiestetek, az utolsó meccs döntött bennmaradásról, akkor is több mint 300 néző látta a győztes meccset. A megyeiben hiába nyeri a csapat meccseinek a többségét, ennek ellenére alig százan mennek ki.

Emlékszem még arra, mikor gyerekkoromba kimentem a meccsre sok néző elött játszottak a csapatok, akkor ünnep volt az embereknek meccs.... Lehet, hogy az akkori foci jobb volt, mint a mostani.

Most olyan helyre igazolsz, ahol viszonylag sok néző van (Dénesfát kb 450-en lakják), a csapat is érem, sőt aranyesélyes. Ráadásul itt nagyon sok répcelaki rúgja a bőrt, olyanok is, akik még ma is a helyi csapat erőssége lennének. Célok?

Répcementi SE csapatához igazoltam. Úgy érzem jó helyre kerültem, a csapat 90%-át ismertem, szóval a beilleszkedéssel nem volt probléma. A nézők szeretik a csapatot, családias a hangulat az edzések, meccsek után, ami nagyon pozitív számomra. Célok? Nem lehet más, mint a legfényesebb érem megszerzése!