Körmendi labdarúgócsapat nem mindennapi sorozata: tavaly szeptember óta nem veszítettek pontot. Makai István: szeretnénk még ezt a nagyszerű menetelést tovább fokozni.

Körmend 2014 tavaszán esett ki az NB III-ból. Az első megyeiben eltöltött szezon végén ezüstérmet akasztottak a fiúk nyakába. Az előző kiírást imponáló fölénnyel ( 28 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, 131 rúgott, 17 kapott gól) nyerték meg. Mindkét alkalommal körmendi labdarúgó lett a bajnokság gólkirálya. 2015-ben Sipos Bálint, 2016-ban Niksz Tamás. Rába-partiak utoljára 2015. szeptember 26-án kaptak ki. Azóta 35 meccsen vannak túl és mint a 35-öt meg is nyerték. Jelenleg is magabiztosan állnak a bajnokság élén 12 meccs/12 győzelem, 50 rúgott és 5 kapott gól a csapat mérlege.

A sikeres szereplésről kérdeztük a csapat 23 éves játékosát, Makai Istvánt.

35 bajnoki óta veretlenek vagyunk, szeretnénk még ezt a nagyszerű menetelést tovább fokozni. Mesterünk edzői pályafutása alatt 10 aranyérmet ünnepelhetett, szerintem ez mindent elmond. Úgy gondolom edző és mi játékosok alkotunk egy csapatot, együtt lehetünk/vagyunk ennyire sikeresek. Keret minősége és a közös cél lehet az, ami most épp a mezőny fölé emel minket. Külön ki szeretném emelni a SZURKOLÓINKAT, akik idegenben is a csapat mellett vannak, nélkülük nem lennénk ott ahol most vagyunk.

Még három meccs van hátra a szezonból, ebből az évből. Mennyire téma a 100%-os 2016-os év, 100%-os bajnokság?

Mindig a következő ellenfelünkre kell koncentrálnunk, nekünk minden mérkőzés nehéz, mindenki az adott bajnokot akarja megverni. Nyerjük meg a bajnokságot, és ha ezt 100%-osan tudjuk megcsinálni az csak hab lenne a tortán.

Az előző szezon végén arról lehetett hallani, hogy vállaljátok az NB III-at, az osztályozót, aztán mégsem. Ez volt a realitás, vagy jó lett volna a feljutás? Majd az idén?

Mostani NB III profi világ, ezzel keresik a labdarúgók a kenyerüket. Nekünk munka mellett (2-3 műszak) sok esélyünk nem lett volna. Mi feladatunk bajnokságot megnyerni, többiről majd a vezetőség dönt. Kíváncsian várom a folytatást.

Körmend a MK-t is komolyan vette. A megyei selejtező nem okozott problémát, majd az országoson az első forduló sem. A második körben (32 közé jutásért) nagyon közel voltak a bravúrhoz, de hiába vezettek a második félidő elején 2-1-re, a meccs végén az NB III-as Szentlőrinc örülhetett (2-5).

4 éve focizok Körmenden, de ilyen összeszedetten és jól még nem játszott a csapat. Félidőbe 2 góllal kellett volna vezetnünk a helyzetek alapján, aztán elég lett volna buszt betolni a kapu elé. 60 percig bírtuk erővel, nagyon más iram volt, mint amit bajnokikon megszokhattunk. Nekünk szabadságot kellett kérnünk ők meg ebből élnek. Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult. Most lehet, hogy a Celldömölkkel játszhatnánk a 16 közé jutásért. (MK 3. körében a Szentlőrinc újra Vas megyébe látogat, most a megyei bajnokság negyedik helyén álló Celldömölkhöz… szerk)