Megvédte a bajnoki címét az MTK női labdarúgócsapata, a döntő utolsó meccsén a címvédő mindkét gólját a 25 éves Tóth Barbara rúgta. Most őt kerestük meg.

Kezdjük az elején. Mindenki más és más oknál fogva kezd el sportolni? Mi a te történeted?

Igazából ez már a születésemnél eldőlt, hogy sportolni fogok valamit, mert a szüleim kisfiúnak vártak. Gyerekkoromban is állandóan izegtem-mozogtam, sosem tudtam a szobában ülni, mindig valamit játszottam az udvaron. Imádtam a labdajátékokat, a biciklizést, a görkorizást.

Hogy kerültél a foci közelébe? Miként lettél a Fradi labdarúgója?

Először az úszást próbáltam ki, bár azt csak hobbiként. Ez után jött a tánc az életemben. Itt Alsónémedin, ahol lakom, alakult egy tánciskola, ahova anyukám beíratott és úgy tűnt, hogy megtaláltam a sportomat. Nagyon szép éveket töltöttem el ott és számos versenyt nyertünk meg, olykor különdíjjal is jutalmaztak. S jött a kamaszkor, amikor egy hirtelen ötlettöl vezérelve bementünk a Fradiba kipróbálni a kézilabdát. Azt is nagyon élveztem, szerettem, és lett is volna lehetőségem előre lépni, csak még volt egy évem az általános iskolából, így nem sikerült. Mindezek után apukám elkezdett a foci iránt érdeklődni és a barátaival eljárni focizni. Én is mentem vele, megtetszett, egyszerűen beleszerettem a labdarúgásba. Érdekes, hogy hogyan kerültem a Ferencvárosba. Egy pénteki este kerestünk az interneten csapatokat, és pont másnap reggel volt válogatás a Fradinál. Szerencsére be is válogattak a csapatba és onnan már nem volt megállás.

2013-ig a zöld-fehéreknél fociztál, milyen eredményeket értetek el? Miért hagytad el a Fradit?

U17-ben és az U15-ben is aranyérmesek voltunk. Felnőtt NB I-ben bronzérmesek (2009), NB II-ben (2013) bajnok voltunk, 2010-ben pedig Magyar Kupa döntősök. Miért hagytam el a Fradit? A pihenő után az első edzésen aláfordult a bokám, részleges szalagszakadásom lett, fél évig gyógytornára jártam, miután visszatértem edzeni újra aláfordult, ekkor úgy gondoltam, hogy a sors az akarja, hogy hagyjam abba, ha nehezen is, de meghoztam ezt a döntést. Újabb hat hónap pihenő után kezdtem el a futsalt, mert már hiányzott nagyon a foci.Jött egy 3 éves időszak: játszottál az Obsitosban, Dorogon, Hajdúböszörményben, hol a teremben, hol a nagypályán. Az útkeresés időszaka volt?

Mondhatni az útkeresés időszakának is, de nem bántam meg, mert rengeteg jó embert ismerhettem meg és rengeteg tapasztalattal gazdagodtam. Az Obsitos csapatában megismertem a legjobb barátnőmet. A Böszörménnyel Magyar Kupa 2. helyezettek lettünk, hatalmas szurkolótáborral. Bekerültem a futsal válogatottba. Dorogon, pedig újoncként az NB I-ben bronzérmet szereztünk nagypályán, ráadásul gólt is tudtam rúgni a helyosztón. Tehát nem cserélném el ezeket az éveket.2016-ban kerültél az MTK-hoz, hogy kerültél ide?

Megszűnt a dorogi csapat, így keresnem kellett egy új klubbot. Hallottam, hogy Gyuri bá lesz az edző az MTK-nál (Dorogon együtt dolgoztunk), megkerestem és ideigazoltam.

És már kétszeres bajnok vagy. Az idén is pont a Fradit vertétek a döntőben. Ellenük számodra milyen érzés játszani? A mai csapatban játszanak olyanok, akikkel még együtt nevelkedtetek?

Ellenük először akkor játszottam, amikor a dorogi csapat tagja voltam. Őszintén? Megkönnyeztem. Nagyon sok jó emlékem van azokról az időkről, amikor ott játszottam, nehéz volt ellenük pályára lépni. Igen, főleg úgy, hogy volt olyan játékos, akivel együtt nevelkedtem. De sportemberek vagyunk a saját csapatunkért kell küzdenünk. Így meg kellett tanulnom ezt is elfogadni.

Az idei döntő előtt sok esélyt nem adtak nektek. Fradi a rájátszás végére 17 pontot vert rátok. És mégis sikerült. Őszintén a döntő előtt hittetek benne? Mi volt a sikeretek titka, kulcsa, mi van háttérben? Mi működött a döntőben, ami az alapszakasz és a rájátszás során nem?

Tavaly sem adtak nekünk sok esély, és szerencsére akkor is sikerült megnyerünk a bajnokságot. Igen, szerintem ez volt a kulcs, hogy hittünk benne, egytől egyik, a játékosok, az edző, a technikai vezető, a masszőr, a családjaink, a barátok. Szerintem mi teher alatt sokkal jobban teljesítünk, mindenki sokkal jobban koncentrál, persze minden meccset szeretnénk megnyerni, de ez ilyenkor a legfontosabb.Döntő utolsó (azaz harmadik) meccsén a te két góloddal dőlt el a bajnoki arany sorsa (FTC-MTK 1-2). Szezonban összesen hármat rúgtál (abból kettőt a döntőben), akkor kell gólt rúgni mikor fontos? Örök emlék marad?

Az biztos, hogy életem egyik legszebb emléke marad. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült kétszer is betalálnom, igazából még most sem hiszem el teljesen. Azt mondták egyszer nekem, hogy csak a fontos mérkőzéseken tudok gólt szerezni, ezt most szerencsére be is bizonyítottam.

Jönnek nyáron a BL meccsek, van esély a továbbjutásra?

Június 22.-én lesz a sorsolás. Úgy fogunk készülni, hogy legyen esélyünk a továbbjutásra.