A 22 éves Pinczés Balázs a Győr megyei Bőny labdarúgója: Álomszerű, hogy a futsallal való megismerkedésem és most az NB I-be való jutás között csupán 4 év telt el.Mikor rúgtál először labdába?


Pontosan nem emlékszem rá, hogy mikor rúgtam először labdába. Szerintem hamarabb, mint hogy járni tudtam volna. Nagyjából 5 éves lehettem mikor komolyabban elkezdtem foglalkozni a labdarúgással. Kipróbáltam az úszást is, de közben sem hanyagoltam el a labdarúgást. A bátyám régebben focizott, ma már csak én űzőm ezt a sportot a családban, de mindenki szereti, nézi és támogat.

Debrecenben kezdtél el focizni, majd 17 évesen Gyirmótra az ország másik végébe kerültél!


Váltás oka csupán annyi, hogy az ottani környezetbe belefásultam. Kellett a környezetváltozás. Miért ide? Mert keresztanyukám itt él, és ő segített a költözésben és a további ügyek intézésében is (amit itt is szeretném neki megköszönni). Igazság az, hogy Győrbe a Fehér Miklós labdarúgó akadémiára készültem, ám cukorbeteg lettem és 3 hétre kórházba kerültem, és emiatt ki is kellett hagynom egy évet. Aztán úgy éreztem, hogy sok lenne nekem egy akadémia, így kerültem Gyirmótra.

Közben itt Győrben megismerkedtél a futsallal.


Csapattársak/osztálytársak közül többen is futsaloztak, és egyre többször invitáltak engem is. 2012-ben az ETO U19-ben Vingler Zoltánnál kezdtem el ismerkedni az alapokkal. Tetszik/tetszett benne, hogy gyors játék, technikai/taktikai elemekből több van mint nagypályán, és nem utolsósorban több helyzet, gól is van egy meccsen. Összességében izgalmasabb, mint a nagypálya.

Győrben az NB II-ben játszottál, Bőnybe tavaly nyáron kerültél, az idén a csapat pedig feljutott az NB I-be. Ha valaki 4 éve azt mondja neked, hogy pár év múlva NB I-es játékos leszel, azt bolondnak nézed, vagy ez volt titkolt, nem titkolt célod?


Melyik sportolónak nem titkolt vágya, hogy a legmagasabb osztályban is kipróbálhassa magát? De valóban, ha 4 évvel ezelőtt valaki ezt mondja nekem, hát biztos, hogy furcsán néztem volna rá, akkor még hihetetlen tűnt. Álomszerű, hogy a futsallal való megismerkedésem és most az NB I-be való jutás között csupán 4 év telt el. De miután a futsal is csapatsport, ezért értelemszerű, hogy ezt a többiek nélkül nem érhettem volna el. Hatalmas köszönet, aki akár egy kicsit is tett azért, hogy idén az ország legjobb csapataival játszhassunk.Kb. 2200 fős Bőny a futsal NB I-ben.Milyen célokkal vágtatok neki a szezonnak?


A realitás talaján maradva nem lehet más célunk mint a bennmaradás. Nekünk ez az első évünk, ezért nem is álmodozunk merészebb tervekről.

Sikeresen mutatkoztál be a cukorbetegek válogatottjában. Nyári futsal Eb-n is remekeltetek.


A kezdeményezés elsősorban azért indult el, hogy felhívja a figyelmet Európa szinten erre a "betegségre". 2012-től minden évben megrendezik a DiaEuro-t. A magyar válogatott 4 év alatt 1 aranyérmet és 3 ezüstérmet nyert. Nincs még egy csapat rajtunk kívül, aki elmondhatná magáról, hogy 4 év alatt 4 döntőt játszhatott. Idén júliusban Szarajevóban rendezték. Veretlenül csoportelsőként jutottunk tovább - az olaszokat 2-1-re, belgákat 12-1-re, Ukrajnát 4-3-ra vertük. Negyeddöntőben Szlovénia ellen nyertünk 5-2-re, majd az elődöntőben az orosz válogatottat győztük le 1-0-ra. Sajnos a döntőben kikapunk a házigazda Bosznia-Hercegovinától egy góllal (1-2). Pár nap/hét elteltével már mindenki büszke az ezüstéremre.A magyar diabéteszválogatottAz idén már nagypályán is Bőnyben játszol a megye II-ben! Előtte megfordultál a gyirmóti utánpótlás után a felnőtt megyeiben Győrújfaluban, Beledben, Győrzámolyban. Mi áll a sok átigazolás mögött?


A legtöbb eset mögött a költözés áll. Győrújfalu után Beledre is költözés miatt kerültem, illetve Beled után Győrzámolyra is. Más oka különösebben nincs, mert mindenhol szerettem játszani (különösen Győrzámolyon) és egyik csapattól se jöttem el rossz szájízzel, már csak reménykedem benne, hogy ugyanígy tekintenek rám azoknál a csapatoknál ahol megfordultam. Mai napig tartom a kapcsolatot régi csapattársakkal.

Hogyan tovább?


Nagypályán és a teremben is szeretnénk minél szebb évet zárni. De a legfontosabb, hogy amíg a szervezetem engedi, addig szeretném élvezni a labdarúgást.