Ki így, ki úgy.....

Kyra rovata. Kyra mutat be amatőr bajnokságokból, amatőr csapatok háza tájáról érdekességeket, furcsaságokat.

A nyirádi kézilabdacsapatot itt mutattuk be.

Most megyét és sportágat váltottunk. Vas megyei labdarúgó bajnokság nagy változásáról legyen szó pár sorban.

Tabella második helyén találjuk Lukácsházát, a kieső helyek egyiként pedig a Répcelakot. Lukácsháza a történetének legszebb időszakát éli, míg a Répcelak a legrosszabb.

Lukácsházán 1960 alapították meg a sportkört. Azóta az egyesület sok változáson ment keresztül, volt olyan időszak, mikor a faluban nem is rúgták a bőrt.

Az újjáalakulás az 1992/1993-as szezonban történt meg. Ekkor 16 alapító taggal hivatalosan is újraindult az egyesület. Az első két szezon a körzeti bajnokságban játszotta a csapat, viszont az 1994/1995-ös szezont megnyerve feljutott a megyei II. osztályba – írja az egyesület honlapja.

Csapat 20 évet töltött el a másodosztályban, 2015-ben csoportmásodikként felkerült a megye I-be. Ahol két 11. hely után, tavasszal az ötödikként fejezték be a bajnokságot, és ahogy előbb írtuk, az idén 8 forduló után másodikok.

Répcelakon 1948 óta van foci, de a mai szakosztály alapjait 1967-ben tették le (az akkor megszűnő Kinizsi csapatát vette át a nemrég alakuló Bányász). És sok minden megváltozott: több pénz, szervezettebb körülmények, jobb eredmények. A járásiból előbb 1969-ben a megyeibe, majd 1972-ben a területibe (ma NB III) jutottak fel. 72-től-2013-ig a település csaoata 5 év kivételével rendre az NB III-ban szerepelt, közben négyszer voltak a megyeiben - mind a négy alkalommal nyerték a pontvadászatot-, egyszer pedig az NB II-ig jutottak. 2013-ban újabb időszámítás kezdődött: a csapat 30 év után újra kiesett a harmadik osztályból. Az első évben még ezüstérmesek voltak, később, hol harmadik, hol negyedikként fejezték be a megyei bajnokságot. Az idén hét meccs után 5 vereség mellett 1 győzelem, 1 döntetlen a csapat mérlege, és az utolsó előtti (15.) helyet foglalják el.

Hogy a világ mennyit változott: 2012-ben a Répcelak az NB III-ban volt hatodik, Lukácsháza a megye II-ben 10.

Folytatjuk…..