A DEAC (futsal) és a Nyíregyháza (nagypálya) focistájával, a 23 éves Fekete Gabriellával beszélgettünk.

Mikor találkoztál a sporttal, a focival?

Már egészen kicsit koromban is nyitottabb voltam a fiús sportok iránt. Tüsi hajam volt és a rózsaszín ruha szóba sem jöhetett. Szerencsére azóta ez változott. Van egy 8 évvel idősebb bátyám, folyamatosan az ő társaságában lógtam, fociztam, bicikliztem, motoroztam, mint a nagyfiúk. A sportok közül először a fogathajtásban próbálgattam szárnyaimat. Sajnos csak 14 éves koromban volt lehetőségem, hogy focicsapathoz igazoljak Nyírvasváriba. Ez után a foci vette át a főszerepet.Milyen eredmények vannak mögötted?

6 éven keresztül játszottam a megyei női bajnokságban, itt próbáltam elsajátítani a foci alapjait, így még nagyobb megtiszteltetés volt egy torna legjobb játékos díj olyanokkal szemben, akik már évekkel azelőtt a foci világában tevékenykedtek. Amikor a Spartacushoz kerültem, az első szezonban sikerült megszerezni a házi gólkirályi címet és ez még nagyobb lendületet adott a folytatáshoz. Nyilván nem kevés munka állt ennek hátterében. A legfrissebb, de ugyanakkor egyik legmeghatározóbb élményem, hogy a DEAC futsal csapatával a Magyar Kupában bejutottunk az ország 4 legjobb csapata közé egyedüli NB II-es csapatként, és játszhattuk a Final Four-ban. A legjobb élményeim közé sorolnám még azt a speciális világbajnokságot, ahol a világ minden tájáról érkező 32 női csapat közül sikerült dobogón végezni kiemelkedően jó játékkal.Megyei nagypályás bajnokságból kerültél a DEAC-hoz a futsal NB I-be. Nagy váltás volt?

A váltás nem volt egyszerű. A sportágak ugyan formailag hasonlítanak egymásra, de mégis, mind technikailag, mind taktikailag különböző képességeket igényelnek. Azonban a tanulási fázis aránylag gördülékeny volt.

Futsal mellett nagypályán is focizol Nyíregyházán. Mindkét helyen az NB II-ben rúgjátok a bőrt, DEAC-cal az élen álltok a tabellán, a Nyíregyházával a harmadik helyen. Szezon végén mivel lennél/lennétek elégedettek?

Debrecenben szezon elejétől fogva nem titkolt célunk, hogy egy szinttel feljebb lépjünk és ha a megkezdett úton megyünk tovább, akkor az év végére sikerül ezt teljesítenünk. Nyíregyházán nem volt célkitűzés a feljutás, de titkon reméltük, hogy a tavalyi jó szereplésünket felül tudjuk múlni. Azonban a szezon során voltak kisebb nagyobb hullámvölgyek, de a sors fintora, hogy egy jó végjátékkal akár a dobogó valamelyik fokára érhetünk.Hol Debrecen, hol Nyíregyháza színeiben lépsz pályára. Hogy tudod a kettőt (meccseket, edzéseket) összeegyeztetni?

Eleinte úgy éreztem, hogy tudom párhuzamosan csinálni a két sportágat, de sajnos mostanában egyre több edzés és mérkőzés ütközik egymással, így sokszor döntés elé kényszerülök. Próbálok olyan döntéseket hozni, hogy mindkét helyen tudjam segíteni a csapat munkáját.

Ha holnap választás elé kerülnél, választanod kellene a kellene a két sportág között. Akkor a teremben vagy a nagypályán folytatnád a pályafutásodat?

Az idők során mindkét sportág nagyon a szívemhez nőtt, így ez egy igazán nehéz döntés lenne számomra. Jelen állapotban nem tudnék választani, de az idő múlásával biztosan választás elé fogok kerülni és akkor fájó szívvel fogok megválni az egyik szeretett hobbimtól.Pályán mit tartasz az erősségednek?

Ahogy már említettem elég későn csatlakoztam a labdarúgás világához, így mindkét helyen vannak hiányosságaim ezért sokszor nem a technikai tudásom visz előre, hanem inkább mentális akaratom. Csapatemberként mindig a csapat sikerességét tartom szem előtt nem pedig egyénileg próbálom megoldani az adódó szituációkat. Mindkét fronton a támadások szervezésében számítanak rám, így a gólszerzés az egyik fő feladatom, de olykor a védekezésben is kiveszem a részem.

Focival milyen céljaid vannak?

Foci először hobbinak indult, de most már a mindennapjaim részévé vált, ezért hosszú távon akarom folytatni a sportolást. Mindenképpen szeretném megmérettetni magam ismét a legmagasabb osztályban.Mikor nem sportolsz, akkor....?

Jelenleg a debreceni egyetem hallgatója vagyok. Már a célegyenesben járok, nyelvvizsgára készülök és a szakdolgozatom is fél úton jár.