Diószegi Fanni Pilisvörösváron ismerkedett meg a focival, majd 8 évig Ferencvárost, 2 évig az MTK-t erősítette, nyártól Idegenlégiósnak áll.

6 évesen mentem le először edzésre a pilisvörösvári focipályára. Édesapám es nagypapám korábban szintén futballoztak, így nem volt kérdéses a foci iránti érdeklődésem, emellett rengeteg meccsre jártam ki a családommal. 3 évig űztem a labdarúgást és az úszást is párhuzamosan, majd döntenem kellett.

Mi tetszett meg a fociban?

Fokozatosan kezdtem el megszeretni ezt a sportágat, eleinte még csak távolról figyeltem apukámat a pályán, majd következett a sok gyakorlás a helyi focipályán és a kertünkben. Tetszett, hogy hamar megtanultam az alapokat. Az egész gyerekkorom a foci körül forgott, meccsről-meccsre és edzésről-edzésre jártam a családommal, akik mindenben támogattak és majdnem minden bajnoki mérkőzésen a pálya mellől szurkoltak nekem.

A legtöbb lány fiúk között kezd el focizni!

Igen, már az első csapatomnál, Pilisvörösváron is a fiúk közt nőttem fel, majd a Ferencvárosban 2 és fél évig játszottam a fiúkkal.2014-ben a Fradiból az MTK-hoz igazoltál, az akkori bajnokcsapathoz, azóta a Fradi kétszer nyert bajnokságot, nektek az ezüst jutott. itt hol kezdőként, hol csereként léptél pályára. Két év távlatában, jól döntés volt?

Úgy éreztem, hogy szükségem van egy váltásra, hisz 8 év az rengeteg idő és új megmérettetésekre vágytam. Az MTK (BL-induló, 6x magyar bajnok) megkeresett és én igent mondtam az ajánlatukra, boldog voltam, hogy ott kezdhettem a következő szezonomat. Viszont az elmúlt két év nem úgy telt, ahogy terveztem. Sok külső tényező közrejátszott ebben az időszakban, de utólag visszagondolva, annak ellenére, hogy már másképp döntenék, sok mindent tanultam és megtapasztaltam a két év alatt.

Télen leszel 20 éves, a pályafutásod eddigi részével elégedett vagy, vagy benned hiányérzet?

Nem mondanám magam elégedettnek, bőven van bennem hiányérzet. Viszont úgy érzem, hogy most valamennyire csillapíthatom ezt a fájó pontot, hiszen alig 1 hónap múlva mondhatom, hogy megváltozik az életem, mert kiszerződők Németországba, az 1. FC Saarbrücken csapatához. Szerencsére rengeteg élménnyel gazdagodtam a foci által, az edzőtáborok mindig nagyon emlékezetesek maradnak, ahogy az összes válogatott mérkőzés. Azonban mindig emlékezni fogok, mikor 2013-ban a Ferencváros korosztályos csapatával megvertük a Barcelonát 2-1-re Telkiben. Emellett az összes korosztályos válogatottnak tagja voltam és idén bemutatkoztam Albánia ellen a felnőtt válogatottban is.Sokszor mondják a focista lányokra, hogy nagyon fiúsak, ezt rád nem lehet mondani, sőt……!

Amellett, hogy labdarúgóként élek, szeretnék mellette nőies maradni. Ha az alkalom azt kívánja, örömmel veszek fel szexisebbnek mondható ruhákat, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy a melegítő nem szeretem viselni. Nagyon szeretek eljárni vásárolni és mindenféle típusú ruhából begyűjteni párat.

Egy-egy meccs előtt sok idő kell, hogy elkészülj?

Sajnos a gyors elkészülés nem az én reszortom, általában az utolsók közt szoktam elhagyni az öltözőt.

Romantikus alkat vagy? Fontos, hogy a párod is sportoljon? Mivel lehet téged levenni a lábadról? Sokan állítják, hogy a pasikat a hasukon keresztül lehet megfogni. Te konyhában mennyire érzed otthon magad?

Igen, fontosnak tartom, hogy ő is sportoljon. Személy szerint nálam már egy kicsikét hátránynak számít az, ha valaki abszolút nem sportol semmit sem. Szeretem a meglepetéseket, úgyhogy valami finom spontán vacsora biztosan sok pontot érne nálam. Viszont az én konyhai tudásom még egy kis gyakorlásra szorul.Fanni mutatta be Nagy lilli, Dzsudzsák Balázs és Lang Ádám mellett labdarúgó válogatott Eb szerelését.Civilben mivel foglalkozol?

Konditerembe rendszeresen járok, szeretek a szabadba futni menni és sétálni a kutyusommal. A barátaimmal gyakran szoktunk lábteniszezni, persze a nyaralás sem maradhat el labda nélkül. Idén végeztem a gimnáziummal, szeretném folytatni a tanulmányaimat, azonban a most következendő egy évben leginkább a focira szeretnék összpontosítani, hogy sikeresen helytálljak Németországban.