A Menő Csajok Ligája online versenyünk hatodik versenyzője: Csik Nikoletta, a Balatonfüred 17 éves labdarúgója.

Mikor, hol találkoztál a focival? Mit tudhatunk a pályafutásodról?

Amikor elkezdtem iskolába járni jöttek a szakkörök és lehetett választani a labdarúgás és az atlétika között, már akkor gondolkodtam a focin, de anyukám nem engedte meg, mert még kicsi voltam és féltett. Így maradt az atlétika, amit a mai napig nagyon szeretek. 6 éven keresztül atletizáltam, négy éven keresztül versenyszerűen. Voltam nemzetközi versenyen is. Atlétika mellett talajtornásztam, majd belépett a foci az életembe. 1-2 évig csak a haverokkal focizgattam, majd 2017-ben leigazolt a helyi sportegyesület (Mosonmagyaróvári Torna Egylet). 1 éven keresztül két korosztályos csapatban játszottam (U16 és az U19-ben), 2019-ben a Győrszentiván SE-hez igazoltam, 2020 elején a Balatonfüredi FC csapatának a tagja lettem, ahol U19, illetve a felnőtt gárdában is játszhattam (meg majd fogok a következő szezonban), ami nekem nagy megtisztelés. Télen részt vettem a Balatonfüreddel egy kupán, ahol mások helyezést értünk el. Meccseken mindig megpróbálom a legjobbat nyújtani. Általában bal védekező vagyok, amit nagyon szeretek és lassan már 3 éve ez a posztom. Bár mindenhol feltalálom magam, sőt, mondhatom az is, hogy már mindenhol játszottam. Szeretném megmutatni, hogy nőként is meg tudom állni a helyem a focipályán, csak úgy mint a férfiak.Focista fiúk a pályán köpködnek, káromkodnak, sokszor alattomosan, bunkón lépnek, csúsznak be, ilyen téren a csaj foci más?

Úgy gondolom, hogy a lányok néha veszélyesebbek, mint fiúk. Kiabálás köpködés nálunk azért kicsit visszafogottabb. Viszont a becsúszások meg a durva odarúgások/lépések igen veszélyesek tudnak lenni. Sokszor sérültem, de a fájdalom sem tudta elvenni a kedvemet a futballtól.férfi meccseken a nézők az ellenfél játékosát szeretik szapulni, anyázni..... női meccseken az ellenfél nőiességét veszik sokszor elő. Saját tapasztalat?

Vannak nálunk is "nagy szurkoló" szülők, akik kiabálnak. Nem szeretem, ha kívülről próbál meg valaki "irányítani", hogy mit kell csinálni és hogyan. Aztán az idegenbeli mérkőzéseinken kiabáltak be olyanokat: hogy nincs is melle, seggét elhagyta, vagy hogy milyen jól néz ki. A negatív dolgoktól idegesek leszünk, a pozitívnak örülünk. Én ezeket személy szerint nem szeretem, hisz a figyelmemet is elveszi, illetve zavaró. Voltak olyan meccseim amikor már azon voltam, hogy kimegyek a nézőtérre és szépen kegyesen elküldöm őket.Sokak szerint a focista csajok túl fiúsak (megjelenés, viselkedés, öltözködés). Gondolom te ezt cáfolod, cáfolod?

Cáfolom! A pályán lehet, hogy fiúsan nézek ki, de viszont a hétköznapokba csajosabban öltőzök. Persze van olyan nap amikor melegítőben vagyok, de szerintem minden lánynál van ilyen nap. Izmosabbak vagyunk, mint az átlag lányok, de szerintem ez nem hátrány. Nyáron jöhetnek a toppok, szoknyák, rövidnacik, de persze a focis gatyáról akkor sem mondok le. A strandon a féltangás, brazil fazonú bikinikben érzem magam kényelmesen. Alkalomhoz illően hordok magassarkút. Természetesen a magassarkúban való járás sem ismeretlen számomra. A csajos dolgokat egyáltalán nem vonom meg magamtól - műkörmöm, smink, műszempilla. Mikor az időm engedi eljárok szoliba, kozmetikushoz, illetve fodrászhoz.Hol töltöd a tanulmányaidat?

Székesfehérvárra az Árpád szakközép és szakgimnáziumába járok, fodrásznak tanulok, tizedikes vagyok, még van 3 évem vissza. Ha végzek szeretnék a szakmámba dolgozni, később egy saját szalont nyitni.


Menő Csajok Ligája versenyükről itt tudsz olvasni