Körmend nyerte a megyei bajnokságot, az aranyhoz Németh Balázs 30 góllal járult hozzá.

A tavalyi ezüst után az idén a Körmend nagyon magabiztosan nyerte meg a Vas megyei labdarúgó bajnokságot.

Élcsoport.

1. KÖRMENDI FC 30 28 1 1 131 17 114 85

2. CELLDÖMÖLKI VSE 30 25 3 2 98 22 76 78

3. RÉPCELAKI SE 30 23 2 5 77 23 54 71

4. KIRÁLY SZE. 30 14 6 10 57 43 14 48

5. JÁNOSHÁZA VSE 30 14 6 10 54 54 0 48


A góllövőlista élén is körmendi játékosokkal találkozhatunk. Niksz Tamás 42 góllal lett a bajnokság gólkirálya, Német Balázs 30 rúgott góllal a második legeredményesebb játékos.


A 25 éves Németh Balázzsal ültünk le itt a szezon végén.Egyértelmű volt, hogy focista leszel?

Egyértelmű volt igen! Édesapámtól örököltem a foci szeretetét! Sajnos ő már fentről szurkol nekünk, aki ha tehette minden meccsemre eljött! Rengeteget köszönhetek neki, ezt minden gólomnál meg is köszönöm!

16 éves korod óta felnőtt meccseken rúgod a gólokat!

Táplánban kezdtem az alapokat és onnan kerültem a Haladás korosztályos csapataiba. 16 évesen kerültem a Bük NB III-as csapatához (ahol Ifj. Molnár Károly volt az edző). Ő látott bennem valamit, sokat köszönhetek neki! A fejlődésemnek jót tett, hogy 16 éves korom óta felnőttek között edzettem. Eleinte az ifiben játszottam, de többször megkaptam a bizalmat a felnőttben is!

Németh 2008 telén igazolt Simaság csapatához, ősszel már Körmendet erősítette, 2011-ben távozott, tavaly nyáron tért vissza, közben játszott Ausztriában és Táplánszentkereszten.

Az osztrák focival is megismerkedtél testközelből, igaz csak egy szezont húztál le a sógoroknál. Miért csak egy év lett belőle?

Szerettem volna kipróbálni magam Ausztriában. Felemás szezon volt! Nem igazából sikerült a beilleszkedés, nehéz volt megszokni a légkört, és végül úgy döntöttem, hogy hazajövök Táplánba.

Tavaly Táplánszentkereszt 12. lett, te pedig 18 góllal végeztél a góllövőlista hetedik helyén. Nyáron 4 év után visszatértél a Rába-parti város csapatához.

Sajnos a tavalyi szezon nem sikerült jól, és úgy éreztem váltanom kell! Jó barátom, Niksz Tamás személye is megerősített a döntésben, hogy a megkeresésre igen kell mondanom. Bíztam benne, hogy Körmenden korrekt feltételek mellett, remek körülmények között nekünk csak a focira kell koncentrálni!

Nagyon magabiztosan nyertétek meg a pontvadászatot. Bajnokság elején aláírtátok volna a második helyet?

Nem írtuk volna alá. Mindenképp a bajnokság megnyerése volt a cél. Tudtuk, hogy ez a keret alkalmas erre a feladatra! Ifj. Molnár Károly személyében olyan edzőnk van, aki minden edzésen és mérkőzésen elhitette velünk, hogy mi vagyunk a legjobbak! Fegyelmezettek voltunk és csapatként küzdöttünk. Megemlíteném lelkes szurkolótáborunkat, akik minden mérkőzésre elkísértek minket és jóban rosszban velünk voltak.Fotó: vasifoci.huA bajnokságban egyszer kaptatok ki, még októberben Répcelakon (1-0). Annak ellenére, hogy hazaiak kapusát már nyolcadik percben kiállították, vendéglátók egyszer rúgtak kapura abból is gól lett, ti hatszor találtátok a felső lécet, büntetőt is hibáztatok, igaz a második félidő közepén téged is kiállítottak! Furcsa meccs volt?

Érdekes mérkőzés volt. Futball törvénye, hogy ami itt kimarad az ott bemegy! Úgy érzem még időben jött az a pofon és a csapat erejét mutatja, hogy azóta minden meccsünket megnyertük!

Negyedszer lettél bajnok, mind a négy alkalommal a megyei I-ben. Simasággal 2008-ban, Körmenddel 2009-ben, 2011-ben, és most az idén. A négy közül valamelyik különösen közel áll a szívedhez?

Számomra minden aranyérem ugyanolyan fontos! De ha ki kell emelni egyet, akkor a 2008-2009.es szezonban elért aranyat említeném, hiszen nemcsak bajnok, hanem (28 rúgott góllal) gólkirály is lettem – mindezt 19 évesként.

Az idén pedig 30 góllal lettél a bajnokság és a csapatod második legeredményesebb játékosa. Számítottál ennyi gólra?

Nem számítottam ennyire! Úgy érzem, hogy a helyzetkihasználásom nagyon sokat javult és ennek köszönhető, hogy két góllal megdöntöttem a saját egyéni csúcsomat! 

Támadó létedre elég sok lapot kapsz, a sok sárga mellett évente bejön egy-egy (tavaly kettő) piros is.

Nem szeretek veszíteni! Sokszor nagyobb hévvel megyek bele egy-egy párharcba, amiből nem mindig jövök ki jól.

A csapat az NB III-ba készül, bár előtte még ott lesz (ha lesz) a nagy akadály az osztályozó. Utána hogyan tovább?

Vannak érdeklődők külföldről és itthonról is, de csak a szezon végén fogok döntést hozni!