Körmend 2015-ben kapott ki utoljára a Vas megyei labdarúgó bajnokságban, akkor a Répcelak verte őket, hétvégén újra találkoztak.

2015-16-os szezon hetedik fordulója (szeptember 26) óta veretlen a Körmend labdarúgócsapata. Akkor Répcelakon szenvedtek el egy egygólos vereséget. Azóta 54-szer nyertek, háromszor ikszeltek bajnoki mérkőzésen. Mindkét szezon végén Rába-partiak nyakába akasztották a bajnoki aranyat.

Répcelak a Körmend legyőzése óta nem nyert bajnoki rangadót, 2016-ban és 2017-ben is bronzérmes helyen végeztek.

Az idén valamelyest mindkét csapat kerete megváltozott, sokak szerint gyengültek is. Majd ez kiderül a szezon során. Az elmúlt három egymás elleni meccset a körmendiek húzták be. Most is ők voltak az esélyesek. Mérkőzés előtt a hazaiak a második helyen álltak helyen - háromszor nyertek, egyszer ikszeltek. Répcelak a 2 újoncot verte, két rangadón ikszelt.

Meccsen nem történt meglepetés. A címvédő már a hetedik percben megszerezte a vezetést, ezzel eldöntve, hogy ma sem kapnak ki. Majd a második félidő közepén az elmúlt két év gólkirálya, a körmendi Niksz Tamás feltette az i-re a pontot.

Körmend-Répcelak 2-0.

Ha a körmediek a jövő héten sem kapnak ki (a jelenlegi 12.) Lukácsháza otthonában, akkor szinte napra pontosan két éve veretlenek.

Az ifi meccs is érdekes körülmények között kezdődött és lett vége. Vendégek csak nyolcan (!!!!!) álltak fel, az 53. percben 19-0-nál (!!!!!) lejöttek a pályáról. Mérkőzés előtt a Körmend 4 ponttal állt a 10., vendégek 0 ponttal az utolsó helyen.