Egy perc az ország egyik tehetséges díjugatójával, a szombathelyi 14 éves Horváth Márkóval.Mikor kerültél a lovak közelébe?

8 éves voltam amikor belekerültem a lovassportba. Anyukám egyik ismerőse lovagolt, és ő ajánlotta, hogy próbáljam ki. Az első alkalom után már automatikus mentem. Előszőr western lovaglással próbálkoztam, és utána váltottam a díjugratásra.

Itt pedig már szép sikerek vannak mögötted!

11 éves koromban voltam az előszőr országos minősítő versenyen és a saját kategóriámban 1. helyezest sikerült elérnem. Azóta már kétszer jártam Euróba-bajnokságon, az elsőn egyéniben 16. helyen zártam, a következő évben a csapattal lettünk negyedikek. Erre az eredményemre vagyok a legbüszkébb. Voltam Magyarország gyerek Champion, és sok nemzetközi versenyen előkelő helyezéseket értem el.Mi az a minimum 3 dolog, tulajdonság, ami kell ahhoz, hogy valaki jó díjugrató legyen?

Sok kitartás, a munka, a jó felkészülés.

Mennyit edzel, mennyit időt vagy a lovak között?

Hetente általában hatszor van edzésem, kb 3-4 órát töltök a lovakkal egy nap.

Közeli és a távoli jövő céljai?

A sportot ameddig csak tudom csinálni fogom és mindig a legjobbat akarom magamból kihozni. A célom minden kategóriában a válogatottság és a nemzetközi szereplés.

Suli?

Szombathely a Zrínyi Ilona általános iskola sport tagozatos 8. osztályos tanuló vagyok. Próbálom az iskolát és a sportot úgy egyeztetni, hogy legyen időm a tanulásra is. Ahogy a versenyen, úgy az iskolában is a maximumot szeretném kihozni magamból.