Kundrák Eszter 2 éve lépett először pályára az NB I-ben még a Miskolc színeiben, ma Nyíregyháza röplabdása.Annak idején adta magát a röplabda?

Szinte egyértelmű volt, hogy röplabdás leszek! Anyukám a miskolci NB I-es csapat feladója volt hosszú évekig, így én a pálya mellett nőttem fel! Tőle és apukámtól örököltem a sport szeretetét! A családba anyukám és én a röplabdát választottuk, apukám és az öcsém a labdarúgást.

Tavaly nyáron te is elhagytad Miskolcot és Nyíregyházára igazoltál. Nagyon más világba érkeztél? Milyen a szezonotok?

Sok csapattól megkerestek, de Nyíregyháza tűnt a legjobb választásnak, mert nincs túl messze Miskolctól, és a csapat, valamint a körülötte lévő emberek is nagyon jó munkát végeznek. Itt teljesen más, profibbak a körülmények, vannak külföldi játékosok is. Egy héten általában 5 edzésem van, néha délelőtt is. A magyar kupában a négyes döntőbe jutottunk. A felnőtt NB I-ben sajnos nem sikerült elérni a kitűzött célt (a 7. helyért játszunk), de a juniorral és az ifjúsági csapattal is bejutottunk a hatos döntőbe. Valamint az országos diákolimpián harmadik helyezést értünk el.

16 éves vagy. Játszol a korosztályos csapatokban, korosztályos válogatottban, de már két éve felnőttek között is pályára lépsz hétről-hétre! Tehetséged nem vitás, minek/kinek köszönhető?

A tehetségemet és a jó génjeimet a szüleimnek köszönhetem, akik szintén remek sportolók voltak. Ha a szorgalmamat nem is, de a kitartásomat mindenképp kiemelkedőnek tartom. Szerencsére jó edzőim voltak, és vannak most is. Legnagyobb erőségeim a nyitás és a nyitásfogadás.Edzések, meccsek mellett gondolom sok szabadidőd nincs, aztán még ott a suli, a tanulás is.

Ez tényleg így van, a sport mellett alig van szabadidőm, de mivel szeretem csinálni és vannak céljaim, megéri! A tanulással a legnehezebb összeegyeztetni, de semmi sem lehetetlen, ha nagyon akarjuk.

A sport sok lemondással jár, de cserében nagyon sok szép dolgot ad!

Igen, a sport nagyon sok lemondással jár. Ritkán lehet együtt a család és kevesebbet lehetek a barátaimmal, viszont sok országba és városba eljuthatok, rengeteg értékes embert ismerhetek meg. Valamint egy győztes meccs, vagy egy jó játék utáni öröm felülmúlhatatlan.

Terveid, céljaid?

Nagy álmom hogy külföldön játszhassak, minél erősebb bajnokságokban, de először mindenképpen Magyarországon szeretnék nagy sikereket elérni, többek között egyszer bajnokságot nyerni.