Pápai Péter, a Kecskemét röplabdacsapatának 23 éves 8-szoros válogatott liberója.

A röpi előtt 5 évig versenyszerűen úsztam a Kaposvári Középületkivitelező Adorján SE-ben. Diákolimpia döntőkön vettem részt, országos bajnokságokban végeztem a dobogón, illetve uszonyos úszásban országoson lettem bronzérmes. 2004-ben ismerkedtem meg a röplabdával, az osztálytársaim mondták, hogy menjek le egy edzésre, próbáljam ki. Lementem, nagyon megtetszett és innen nem is volt kérdés a váltás! Kaposváron a Gárdonyi Géza általános iskolában Ladovics Károly testnevelő tanította meg az alapokat. 12-szeres diákolimpiai bajnoknak mondhatom magam a Dunaújvárosi Hild József szakközépiskola színeiben, mellette két junior és egy ifjúsági bajnoki címem van! A legnagyobb csalódásom az volt, amikor az ifjúsági Eb selejtezőt Bulgáriában sikeresen vettük, de nem utazhattam Hollandiába a döntőre! Mivel egy fontos nemzetközi engedélyt nem csinálta meg nekem a szövetség! 2006-ban kerültem Dunaújvárosba Kelemen István kezei alá, abban az évben már jártam felnőtt edzésekre, de meg nem kaptam lehetőséget csak a későbbiekben (2007-ben)! Felnőttben háromszor végeztünk az NB I-ben a harmadik helyen. 2013 novemberében jöttem el Dunaújvárosból, azóta egy kisebb kitérőtől eltekintve (mikor Sümeg játékosa voltam) Kecskeméten röplabdázom.

Akkor érkeztél Kecskemétre (2014 eleje), mikor a csapat bajnok és kupagyőztes lett. Megismételhető?

Sajnos abban a szezonban nem léphettem pályára, mert a szezonban már két csapatban (Dunaferr, Sümeg) játszottam, harmadikban nem lehetett! Mivel az idén a kupát a Kaposvar ellen sajnos elvesztettük, igy minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy a bajnokságot meg tudjuk nyerni!Nyolc alkalommal voltál eddig felnőtt válogatott!

Elégedett vagyok a válogatottságom számaival, remélem azért gyarapodni fog meg!

Van benned hiányérzet? Ha visszamehetnél az időben, akkor a tini önmagadnak milyen tanácsot adnál, mit csináljon másképp?

A hiányérzet mindig lesz bennem! Eddig nem tudtam kimenni külföldre játszani, amivel egy nagy álmom válna valóra! Ha visszamehetnék múltba, akkor talán azt tanácsolnám magamnak: még nagyobb akarattal csináld, akkor sikerülhet minden!

Röpi mellett milyen más sportok jönnek be?

Igazából minden sport tetszik! A kedvencek köze a jégkorong és az amerikai foci tartozik! Most ami nagyon megtetszett az a darts!

Következő cél, terv?

Mindig a legjobbat kihozni magamból, bármilyen sportot is űzők! Egyelőre még csak a sport teszi ki a mindennapjaimat, aztán majd meglátom mit hoz a jövő!