MK arany után, a bajnoki elődöntő közben, az ifjúsági Eb előtt kérdeztük a Szolnok NB I-es röplabdacsapatának 17 éves játékosát, Farkas Róbertet.


MK-t megnyertétek, a bajnokságban az alapszakaszt a negyedik helyen fejeztétek be, a negyeddöntőt sikeresen tudtátok le. Most jön a bajnokság java. Célok?

Bajnokság elején voltak céljaink, de az nem volt várható, hogy a kupát megnyerjük, bajnokságban a legalább a 4. hely volt a kitűzés. Ezt már elértük, most csak haladunk előre. A kupában megmutattuk, hogy a Kaposvárt és a Pénzügyőrt is meg lehet fogni. Szerintem ilyenkor már bármi megtörténhet.

Az idén nagyon megváltoztak az erőviszonyok! Hogy most itt álltok az annak köszönhető, hogy pl megszűnt a Dág, az előző évek élcsapatai (MAFC, Kecskemét..) gyengültek, vagy ti erősödtetek?

Mindkettőben van igazság. Ugye a Dág távozott, a Kecskemét pedig legyengült, de szerintem ha maradtak volna az előző évi erőviszonyok, akkor is ilyen sikereket nyújtanánk. Nyáron több játékos is érkezett hozzánk. Sokat erősödtünk velük. A csapatunk nagy erénye, hogy sok a Szolnok nevelésű játékos.

Magyarország Szlovákiával közösen szervezi az áprilisi U19-es Európa-bajnokságot. Milyen reményekkel várjátok a tornát-

Az áprilisi győri Európa-bajnokságon szeretnék jó helyezést elérni. Szeretnénk bejutni a legjobb nyolcba. Elég erős csoportot kaptunk, de mindent megteszünk érte, amit csak lehet, erre a hazai környezet is kötelez bennünket.

Pályafutásod rövid történte?

Az általános iskolámban a testnevelő tanárom hívott röplabdázni. Az iskola után fiataloknak tartott edzéseket. Akkor még ő volt a felnőtt csapat kapitánya. Néhány évvel később már a csapattársam lett. Próbálkoztam más sportokkal is, de nem ragadtam le egyiknél sem. Nyertem már gyermekbajnokságot, az utánpótlásban pedig többször voltunk dobogósok. A korosztályos válogatottal legutóbb megnyertük itthon a MEVZA tornát. Egy évvel ezelőtt ez nem sikerült, de akkor én kaptam a legjobb libero játékos díjat.