Keleten a Miskolc, nyugaton a Haladás-VSA lányai nyerték az NB II-es női röplabda bajnokságot. A héten találkoznak, összecsapnak az NB I-ért.

A szerény lehetőségeik ellenére a miskolci lányok 2014-ben az NB I-ben a hatodik helyen végeztek. Ami a klub történetének az egyik legjobb eredménye volt. A sikeres szereplés tiszavirág életű lett. A jobb körülmények között működő klubok (Jászberény, Nyíregyháza, Gödöllő, Kecskemét…) két év alatt szétszedték a csapatot. 2015-ben már rezgett a léc, 2016-ban pedig ki is estek a legmagasabb osztályból.

Egy nagyon fiatal csapat vágott neki az idei NB II-ben, a rutint Szajkó Tímea és Szabó Barbara (aki Gödöllőről tért vissza) képviselték. Az hamar kiderült, hogy az Eger és Miskolc kiemelkedik a mezőnyből. Ez a két csapat egész évben egymást üldözte. A bajnokság az utolsó körig nyílt volt, végül a döntőnek is beillő mérkőzésen Egerben is nyerni tudtak a borsodiak. A 21 meccs során a miskolci lányok 19-szer, az egriek 18-szor nyertek.Nyugaton Haladás-VSA lányai nyakába akasztották a bajnoki aranyat. A lányok 2013-ban is megnyerték az NB II-t, és feljutottak az NB I-ben. Ott egy évet töltöttek el. Kiesés után ezüstérmesek, tavaly pedig újra visszaültek a nyugat trónjára. Végül az i-re nem sikerült feltenni a pontot, az osztályozón elvéreztek.

A címvédő az idén tovább erősödött – pl visszatért Mikos Patrícia, az NB I-es csapat egyik meghatározó játékosa. Cél egyértelmű volt nyerni a bajnokságot, ami sikerült is. A lányok 21 bajnoki során 20-szor nyertek. És felkerülni az NB I-be. Hogy ez sikerül-e az a héten kezdődő Miskolc elleni döntő, osztályozó után kiderül.


Forrás: frisss.huCímlapképen (forrás: facebook) a szombathelyi lányok boldogsága. A csapatról tavaly itt írtunk bővebben.

Döntő első meccse május 7-én kerül megrendezésre Miskolcon. Május 13-án pedig Szombathelyen találkozik a két bajnokcsapat.