Mikos Patríciával, a Szombathely röplabdázójával a bajnoki cím után.

Címvédő Haladás-VSA röplabdacsapata magabiztosan nyerte meg az NB II nyugati csoportját. 21 meccs során 20-szor nyertek.

Az NB I-ért a múlt héten a kelet bajnokával, Miskolccal csatáztak. Párharc első meccsét a borsodiak nyerték (3-2), a visszavágón a szombathelyi lányok hazai pályán már nem ismertek kegyelmet (3-0).

5-2 összesítéssel kerültek fel az NB I-be.

Mikos Patrícia a 2013-as NB II-es bajnok- illetve az NB I-es csapatnak is a tagja volt. 2014-ben visszavonult, tavaly újrakezdte. Erről itt beszélgettünk vele.Hét elején már bajnokként kerestük meg.

2013-ban már nyertél bajnoki címet az NB II-ben, ez az arany, ez a siker, ezek az érzések mennyivel másabbak, mint a 4 évvel ezelőtti?

Igen, 2013-ban is sikerült feljutni egy másik nagyszerű csapattal, amit sose felejtek el. Nem lehet nagyon összehasonlítani a két feljutást. Igaz mindkettő mögött sok lemondás, áldozat, rengeteg munka van, és mindkét alkalommal nagy boldogságként éltem meg a csapat sikerét, de más-más érzések kavarogtak bennem az utolsó pillanatokban.

A csapat akkor egy évet töltött el az NB I-ben. Kiesés után, 2014 nyarán te is abbahagytad a röplabdát. Tavaly nyáron tértél vissza, de már egy teljesen más csapatban.

Csak bíztam abban, hogy feljutunk és hogy egy nagyszerű csapatba "pottyanok bele". Szerencsére mindkettő így lett. Hogy ezt eltudtuk érni az az egész csapat érdeme és nagyon hálás vagyok nekik, hogy ezt újra átélhettem és részese lehettem.

Mi a sikeretek titka?

Talán az edzésmunka, a lányok személyisége és a nehézségek leküzdése juttatott minket ide. Szerencsére nagy összhang volt a lányok között és ha probléma adódott azt igyekeztünk hamar megoldani és csak a csapat érdekét nézni. A többit nem árulom el, titok...

Ősszel pedig újra a legjobbak között fogtok szerepelni

Ősztől a csapat célja a tisztes helytállás lesz az NB I-ben. Nem lesz egyszerű, viszont biztos vagyok benne, hogy küzdeni fog a csapat.