Pesti Marcell, az NB I-es Kecskemét 17 éves röplabdázója mutatja be röviden a pályafutását.

A fiatal tehetség az idén pályára lépett a felnőtt NB I-ben, a juniorok és az ifisták között is.
- Ifi bajnokságot megnyerték. Marcell lett a döntőben az MVP.

- Juniorok között ezüstérmesek lettek. Mindkét döntőben a Kaposvárral találkoztak.

- Felnőtt NB I-ben az 5. helyen végeztek.

- Pályára lépett az U19-es Eb-n is. Ahol 5 csoportmérkőzésen egyszer nyertek, négyszer kaptak ki, a csoportot az ötödik helyen zárták.


Egyértelmű volt, hogy röplabdázni fogok, mivel az iskolámban ez volt a kiemelt sport. Illetve a bátyám röplabdázott már az általános iskolában, amiben én is követtem. Bár mellette atletizáltam 1-2 évig. Szerencsére -ha mondhatom úgy- velem született ez a sportág, gyorsan bele tanultam az alapokba, az után pedig jöttek az "extrább" dolgok is. Rengeteg különdíjam, érmem van, talán a legszebb a 2013-as kanadai világjátékokról hozott bronzérem. Legbüszkébb pedig a 2015-ben Magyar Kupa döntőben a csapat legjobbja, és az idei ifi döntő MVP címre. Két éve mutatkoztam be az NB I-ben. Kicsit feszült voltam az első meccseken, de örültem, hogy kaptam lehetőséget.

Ez volt a második szezonom a legjobbak között. Szerintem helyt is állok. Persze voltak gyengébb és erősebb meccseim is.

Teljesen meg vagyok elégedve a szezonnal, szerintem mindenhol kihoztuk a maximumot. Bár az Eb-n a 8 közé jutás volt a célom, sajnos ez nem sikerült, de szerencsére egy nyert meccsel búcsúzhattunk a bajnokságtól.

A jövőben szeretnék kikerülni egy erős külföldi csapathoz, egy jó bajnokságba.