Halla Grétával beszélgettünk, aki az idén lesz 17 éves, korosztályos válogatott és a felnőtt NB I-es gödöllői röplabdacsapat átlója.

Mikor találkoztál a röplabdával, előtte/közben sportoltál mást?

Előtte úsztam, de azt csak az iskola miatt, mert sportiskolába jártam. Kb 8 éves lehettem amikor először láttam nővérem első röplabda mérkőzését. Az volt az a pillanat, amikor megtetszett ez a sport, és akkor határoztam el, hogy kipróbálom én is. Amikor lementem az első röpi edzésemre, úgy gondoltam, soha többet nem megyek vissza, de a nővérem azt mondta: ez csak egy edzés volt, ne várd elsőre, hogy fantasztikus leszel. Megfogadtam tanácsát és néhány edzés után már éreztem ez a sportág az, ami nekem való.

Az idén leszel 17 éves, korosztályos válogatott vagy, felnőtt csapat keretének a tagja…. De a kezdetekben is az ügyesebb lányok közé tartoztál? Az eddigi pályafutásod legfontosabb pillanatai?

Úgy gondolom, hogy a legelején még annyira nem is, de már akkor elhatároztam, hogy nagy játékos szeretnék lenni, tudtam, ehhez nem elég az átlagos teljesítmény, hanem maximumot kell nyújtani, minden edzésen, illetve mérkőzésen. Sokat kell még fejlődnöm, de azért büszke vagyok az eddigi teljesítményemre. Nagyon sok fontos pillanat volt, párat szívesen elmesélek. Az első nagyon kedves emlék mikor az egyesületünk (korosztályos csapatunk) először jutott be az országos döntőbe és ennek a csapatnak a tagja lehettem. Azóta minden évben és minden korosztályban benne vagyunk a 6-os döntőben. A következő jó élményem, amikor a tavalyi évben az Ifjúsági csapattal bronzérmesek lettünk. Amire nagyon büszke vagyok, hogy ebben az évben kineveztek csapatkapitánynak, felkerültem a felnőtt csapatba, ahol pályára is léphettem. Karácsony után a válogatott utazó keretének tagja lehettem.A pályán mit tartasz az erősségednek?

Az erősségemet az ütésben érzem, hogy magasan ütöm meg a labdát és gyors csuklóval.

Hetente mennyi edzésed, meccsed van?

Heti 5 edzésem van, illetve hétvégen mindkét nap meccs. Egyik nap utánpótlás vagy NBII, másik nap pedig felnőtt.

Meccsek előtt kabalád, rituáléd, babonád van?

Kabalám nincs, de rituálénak azt tudom mondani, hogy van egy motivációs videó, amit minden mérkőzés előtt megnézek: Minden héten háború című filmben Al Pacino beszélget el a csapatával egy nagyon fontos mérkőzésük előtt. Ez a jelent inspirálóan hat rám, ezért tudok minden mérkőzésen motivált lenni.Vannak csapatok akik szoknyában pályára lépnek. Neked ez bejön, bejönne, vagy jók ezek a pici nadrágok?

Nekem tetszik és szívesen kipróbálnám, de nekem a kis nadrág is kényelmes.

Sérülések mennyire találtak meg?

Szerencsére megúsztam kisebb sérülésekkel, itt gondolok zúzódásokra. Térd panaszaim is voltak/vannak, de az a hirtelen növéstől van (186 centi vagyok). A másik, ami előfordult már az a sípcsonthártya gyulladás, ez általában túlterheltség jele.

A csapat honlapján hobbiként a sütés, főzést írtad be. Ez nálad mit jelent?

Ez azt jelenti, amikor csak van időm sütök/főzök valamit. Specialitásom nincs, de mindent nagyon finoman csinálok, azaz a visszajelzések ezt mutatják. Amit nagyon szívesen sütök az a Pavlova torta (habcsók torta). Főzni pedig mindent imádok.

Akár felnőttben, akár az utánpótlásban milyen célokkal folytatjátok az idei szezont? És hogy látod a jövődet, milyen céljaid vannak?

Felnőttben sajnos az alsóházba (NB I) kerültünk, szóval onnan való feljutás a cél az Extraligába. Utánpótlásban mindenféleképpen a 6-os döntőbe jutás és ott a legjobb 4 között végezni. Az én személyes célom a felnőtt válogatottság, illetve az U18-as válogatottal való Eb részvétel. A legnagyobb álmom, hogy külföldön játszhassak.Suli is jól megy?

Szerencsére jól megy a tanulás is, próbálok ott is megfelelni. Egy alapítványi gimnáziumban tanulok, ahol nagyon segítőkészek a tanárok.