A 17 éves Kalmár Viktóriával váltottunk néhány szót, mi másról, mint a röpiről.

Mikor kezdtél el röplabdázni?

9 éves koromban a mondták a szüleim, hogy kezdjek el sportolni. Apukám (aki régebben kézilabdázott) kérte, hogy mindenféleképpen csapatsportot válasszak. A röplabda előtt nem sportoltam. A röpit Gödöllőn kezdtem 8 éve. Más nem röpizett a családban, a bátyám (Kalmár Ákos, a Kaposvár 20 éves játékosa) is csak később kezdte el, aztán a család egyik kedvenc sportja lett.


Ákos és Viki


A szüleid kérésére kezdtél el sportolni, de te mit találtál meg a sportban?


A sportban annyi szép dolog van, amiért megéri eljárni minden héten 4-5 edzésre, elfáradni, küzdeni minden nap. A legjobb a csapatsportban, hogy mással is megoszthatod az örömödet és a bánatodat. Egy jó csapat olyan, mint egy család, egymásért küzdünk, és közösen érjük el a céljainkat. A sporttal megtanuljuk hogyan kell tisztelni egymást, és azt, hogy sosem szabad feladni. A sport által sok új embert ismerhetünk meg, barátságokat köthetünk és egy életre szóló élményeket szerezhetünk.

És a sikerek sem kerültek el.


Szerencsére sok szép sikert éltem meg eddig és ezekre mind nagyon büszke vagyok. Amiket mégis kiemelnék: NB I-es ifi bajnokságban elért bronzérem, serdülőben 4. helyezés, a strandon diákolimpián elsők lettünk, a korosztályos országoson negyedikek. Válogatottban a legjobb eredményem a tavalyi győri EYOF-on elért hetedik hely. Az EYOF-ot átélni egy hatalmas élmény volt. Az egész rendezvény kifogástalanul volt megszervezve. Úgy gondolom nagyon nagy dicsőség egy ilyen szintű sporteseményen részt venni és hazai közönség előtt játszani.Sok röpis lány mondta, hogy ez a legcsajosabb csapatsport. Szerinted is?


Talán azért, mert nincs benne kontakt. De szerintem a röplabda nem feltétlenül csajos sport, mert egy férfi mérkőzés nagyon látványos és a férfiak sokkal dinamikusabb és erőteljesebb játékot képviselnek.

Sok fiatal hagyja abba a sportot, mert a sulit és a sportot nem tudja (nem akarja) összeegyeztetni. Neked ez könnyen ment/megy?


Az iskolát a sporttal sosem könnyű összeegyeztetni, de az edzések szerencsére olyan időpontban vannak, hogy előtte és utána is van idő a tanulásra.

Nyáron igazoltál Kaposvárra, mi áll a váltás mögött? Hogy álltok a bajnokságban? A szezon hátralevő részében milyen céljaitok vannak?


Úgy éreztem, hogy szükségem van a váltásra, hogy tovább tudjak fejlődni. A bajnokságban most kezdődnek az elődöntők - ifiben és juniorban egyaránt. Ifiben mindkét fordulóból elsőként jutottunk tovább. Szeretnénk bejutni mindkét korosztályban az országos döntőben és ott helytállni. Az NB II-es bajnokságban a juniorok közül elsők lettünk.

Későbbi terveid?


Szeretnék minél hamarabb itthon NB I-ben játszani, később külföldön röplabdázni. A gimnázium (Kaposváron a Munkácsy Mihály Gimnáziumba járok matek-fizika szakra) után egyetemen szeretnék menni, és akár több diplomát szerezni.