A 17 éves Tettamanti Virággal, a Gödöllő tehetséges röpisével beszélgettünk. Kérdeztük a kezdetekről, a sport, a röplabda szépségéről, a sikerekről, a suliról, céljairól.

Apukám is sportoló volt, futballozott, ő inspirált arra, hogy én is kipróbáljam magam a sport világában. Kiskoromban mindenféle sportágat kipróbáltam, végül a röplabda nyerte el a tetszésemet. Miért jó sportolni? Az egyik, hogy a sportágam által eljuthatok Magyarországon belül nagyon sok helyre, ahová másképp sosem mentem volna el. A válogatottba kerülésem óta most már különböző országokba is eljutok, nekem ezek hatalmas élmények, imádok utazni. A másik az, hogy az ország-világ minden táján életre szóló barátságok alakulnak ki. A csapatsport előnyei közé tartozik az is, hogy egymást segítve kell megoldani az adódó problémákat. Ezek mellett fejleszti a gyors reakciókészséget, az életfelfogást és a gondolkodásmódot is alakítja. És ami még plusz jó dolog, hogy nagyon szép alakot formál. A röplabda szerintem tipikus női sportág. Számomra a mozdulatok is nőiesek. Férfiaknál inkább az ütések erőssége és az agresszió az, ami a feltűnést kelt.A gödöllői röplabda utánpótlás minden korosztályban nagyon erős, ezért a szezon végi döntőkön is sikeresen helyt szoktunk állni. A tavalyi országos ifjúsági bajnokságon elért bronzérmemre vagyok az egyik legbüszkébb, ez volt az első éremmel befejezett döntőm. A múlt tavasszal megrendezett strandröplabda diákolimpia döntőn elsők lettünk a párommal, ami egy hatalmas meglepetés volt számunkra. Nagyon nagy megtiszteltetésnek érzem azt is, hogy a felnőtt csapattal edzhetek, illetve versenyezhetek. Válogatott szinten egyértelműen az EYOF volt az eddigi pályafutásom csúcspontja, hatalmas élmény volt! A válogatottban a mérkőzések, a versenyek mindig egy új dimenzióba repítenek, de az EYOF az még a megszokottabbaknál is sokkal másabb volt.


Röpis csajok az EYOF-on


Az előtte lévő edzőtáborban még fel sem fogtam pontosan, hogy milyen is lesz ez, mire is készülünk ennyire. Több, mint 50 nemzet különböző sportágakban, olimpiai láng, dress-code... Ezekről még csak álmodni sem mertem! Nagyon tetszett az is, hogy a magyarok összetartottak. Tényleg éreztem, hogy egy nemzet vagyunk, és bármi van, tudtam, hogy bizalommal fordulhatok akár a szervezőkhöz, akár más sporttársakhoz, edzőkhöz. Igaz, a mezőny nagyon erős volt, sajnos a meccsek sem mindig úgy sikerültek, ahogy elterveztük, de ez benne van. Az, hogy ezen a fantasztikusan megrendezett olimpiai eseményen részt vehettem életem eddigi legjobb élménye volt. Ott tényleg azt éreztem: ezért megérte ennyit küzdeni, egy pillanatot sem bántam meg abból a munkából, amit belefektettem.Nekem az iskola az első, szüleimtől is mindig ezt hallom. Gödöllő egyik legerősebb középiskolájába járok, nagyon sokat kell tanulnom, sokszor éjszakába nyúlóan. Szerencsére ez nem hat ki a játékomra, és a suli is szuperül megy.

Nagyon reménykedem abban, hogy az ifi és junior korosztályban is bejutunk az idei döntőbe. Szeretnék megint jó helyezést elérni a strandröplabda diákolimpián. Célom bekerülni az áprilisban tartandó Európa-bajnoki selejtező utazó szűk keretébe. A későbbiekben szeretnék még többet fejlődni, és még jobb játékossá válni.