Haladás/VSA junior és a felnőtt röplabdacsapata is megnyerte az NB II nyugati csoportját. Pászthory Julit az éremosztón kétszer is szólították!



Sokan az egész pályafutásuk alatt nem lesznek bajnokok. Neked 17 évesen sikerült, és nemcsak a junior, hanem a felnőtt bajnoki aranyat is akasztottak a nyakadba a hétvégén. Milyen érzés bajnoknak lenni? Volt nagy bajnokavató buli?


Nagyon jó érzés, szinte leírhatatlan. Eleinte fel se tudtam fogni, csak amikor a nyakamba akasztották az érmet. Úgy érzem, mind a junior, mind a felnőtt csapat megérdemelte a bajnoki címet, keményen dolgoztunk a céljainkért. A meccs után természetesen volt egy kis ünneplés, de még előttünk áll a Palota RSC elleni osztályozó.

A rutinos játékosokból álló Balatonfüred volt a bajnokság esélyese. Rutin-fiatalság elleni csatát, a fiatalság nyerte!


Persze, szükség volt a fiatalos lendületre, de éles meccshelyzetekben kellett a felnőttek higgadtsága és rutinja. Emellett a koncentráció és a csapat egysége – edzőinkkel együtt - is elengedhetetlen volt a sikereinkhez.

Jön hétvégén Palota (keleti csoport veretlen bajnoka) elleni osztályozó az NB I-ért!


Természetesen a feljutás a cél, ez egy nagy lehetőség számunkra, hiszen Szombathelynek újra NBI-es csapata lehet és megteszünk mindent, hogy ez megvalósuljon. Keményen edzünk és mindenki az elkövetkezendő meccsekre koncentrál.



Mikor kezdtél el sportolni, röplabdázni? Eddigi sikereid?


11 éves korom óta röplabdázom, a Leon SE-ben tanultam meg a röplabdázás alapjait. Előtte tornáztam, táncoltam és ugróköteleztem. Családunkban meghatározó a sport jelenléte, szüleim testnevelő tanárok, nővérem komoly eredményeket ért el a sportban, Európa-bajnok ugróköteles. Nemcsak a gyerek és serdülő bajnokságokban, hanem a diákolimpiai versenyeken is szép eredményeket értem el csapattársaimmal. Tavaly az Országos Röplabda Diákolimpia V. korcsoportjában 6. helyezést értünk el egy erős mezőnyben. Emellett még számos kupa győzelmet mondhatunk magunkénak, mint például az idei Savaria Kupát.

Tanulmányok?

A Nagy Lajos Gimnázium matematika tagozatára járok, vagyis heti 5 órában tanuljuk a matekot. Jó tanulónak mondanám magamat, a legtöbb tantárgyból ötös vagyok. Legfőképpen az angol, a matematika és a történelem érdekel. Jövőre fogok érettségizni és mindenképpen valamilyen gazdasági szakon szeretnék továbbtanulni, de emellett még vannak más terveim is.

Címlapkép: nyugat.hu