Szatmári Orsolya és Horváth Kristóf, a szentgotthárdi versenytáncosok remekeltek a novemberi világbajnokságon. Orsolyát kerestük fel.7 világbajnoki címmel tértetek nemrég haza. Mit kell tudni erről a világeseményről? Milyen reményekkel utaztatok Csehországba?

Táncba is, mint sok más sportágba, több szövetség van. Mi a WADF (WORD ARTISTIC DANCE FEDERATION) által megrendezett világbajnokságon indultunk. Nov. 22-27 között rendezték meg a versenyt Liberecbe. Rengeteg kategóriába, korosztályba lehetett nevezni, mint például a standard, a latin, illetve a karibi táncok versenyére. Mi a latin táncok versenyén indultunk 7 kategóriában: samba, cha-cha-cha, rumba, paso doble, jive, illetve ennek az öt kategóriának az összesített versenyén, illetve a latin show dance versenyen. Célunk mindenképp az volt, hogy a legjobb eredménnyel, a legtöbb arannyal térjünk haza, de az, hogy mind a hét kategóriát megnyertük az minden álmunkat felülmúlta. Még talán felfogni se volt időnk! Az pedig talán leírhatatlan érzés, hogy mennyien gratuláltak, szurkoltak nekünk.Szatmári Orsolya és Horváth Kristóf, akik az életben is egy pár. (fotó Fébert Ildikó)Kristóffal mióta táncoltok együtt, milyen eredményeket értetek el?

Kristóffal Budapesten találkoztunk, én pesti születésű vagyok, Kristóf pedig Szentgotthárdi. Őt a tánc Budapestre sodorta, így kerültünk egymás mellé, ennek már négy éve. - Budapest Bajnoki címet szereztünk.
- Négyszeres magyar válogatottak lettünk.
- Európa-bajnoki 2 helyet szereztünk.
- Számos külföldi versenyen képviseltük Magyarországot.
- Novembertől már 7 világbajnoki címmel is büszkélkedhetünk.

Mikor kezdtél el táncolni?

A versenytánccal 9 évesen találkoztam Budapesten. Előtte úsztam, illetve rockiztam. A nővérem szintén versenytáncos, ő volt előttem a példa. Kristóf előtt számos klubközi versenyen indultam, de a magas osztályba lépés, a nagy nemzetközi versenyek csak a Kristóffal való összekerülésünk után következtek.A tánc mellett saját egyesületet (PresiDance TSE) is alapítottatok!

A tanításhoz az élet sodort, de sose bántam meg, nincs jobb dolog mint mikor látod, hogy akik csak hobbiból jönnek hozzánk mennyire élvezik, hogy megtanulnak táncolni. A gyerekekről nem is beszélve, akiktől rengeteg őszinte szeretett és jókedvet kapunk. Jelenlegi célunk a saját táncegyesületünk minél eredményesebb működtetése, megmutatni a szentgotthárdi lakosoknak, hogy a tánc mennyire csodás dolog, illetve az utánpótlás kinevelése. Most rengeteg verseny meghívást kapunk, de sajnos nem mindegyiken tudunk részt venni. Szerencsére az egyesülettel rengeteg a munka, így most erre koncentrálunk. A versenyzést sem szeretnék abbahagyni, de lényegesen kevesebb versenyen fogunk indulni, mint az eddigi években.

Mikor nem táncolsz, nem tanítasz?

1 éve élünk Szentgotthárdon, még előtte elkezdtem az egyetemet Budapesten. Jelenleg is a Szent István Egyetem turizmus szakán tanulók, levelező szakon, ez az utolsó évem. A turizmuson belül a sportturizmus illetve a gyógyturizmus érdekel, és ezzel is szeretnék foglalkozni a jövőben.