A 20 éves Giricz Eszter Győrben táncol, Szombathelyen szertornázik.Mikor kezdtél el táncolni, és azóta milyen eredményeket értél el?

4 évesen vitt el édesanyám az első táncórámra a Holiday SE Akrobatikus Rock and Roll csapatához. Később a Grácia tánciskolába, majd a Ritmic Team csapatába jártam. Néhány évvel később a Marina TS Egyesülethez csatlakoztam, ahol közel 10 évet táncoltam. Harmadik éve újra a Ritmic Team csapatához tartozom. Versenyeztem nagycsoportos formációban, kiscsoportban, duóban és egyénileg is. Az utóbbi években csak egyéniben indulok. Többszörös magyar és háromszoros (2012, 2013, 2014) világbajnok vagyok.

Volt táncos a családban?

Táncos nem volt a családunkban. Anyukám evezett, a bátyám évek óta teniszezik.

Mit szeretsz a táncban?

A tánc nyelvén érzéseimet tudom közvetíteni. Szeretek a színpadon szerepelni. A taps, a drukkolás -amely már-már sikoltozássá alakul a végén -, ez ad sok önbizalmat és erőt nekem.Melyik jobb versenyezni, vagy különböző rendezvényeken kötetlenül fellépni?

Mind a kettőt ugyanannyira szeretem, a lényeg, hogy a színpadon lehessek és táncoljak.

Pályafutásod három meghatározó emléke?

Mikor első alkalommal szerepelhettem a világbajnokságon. Mikor a dobogó tetejére állhattam/állhatok. Az ESDU világbajnokságon van egy StarNight nevű gálaest, ahol az összes versenyszám közül kiválasztják a leglátványosabb 20 produkciót, 2012-ben a Marina TSE felnőtt akrobatikus show csapatával bekerültem a fellépők közé.

A sikerek mellett értek csalódások is?

Csalódás gyakran éri az embert ebben a sportágban, mivel a pontozás szubjektíven működik.


Fotó: rudyfoto.hu


Győrben táncolsz, Szombathelyen szertornázol, a torna, hogy jött képbe?

Az egyetemi tanulmányok megkezdése óta szertornázom Szombathelyen az egyetemi csapatban. Mindig szerettem volna szertornázni, azonban akkoriban Győrben még nem volt az én korosztályomban női szertorna, így nem tudtam ezt a sportot korábban elkezdeni. Az egyetemen ismerkedtem meg mélyebben a sportággal. Az idei évben a II. osztályú országos csapatbajnokságot bronzéremmel zártuk. A talajjal könnyű volt megbarátkoznom, mert az nagyon hasonló az akrobatikus show tánchoz. Gerenda és a felemás korlátnál le kell győzni a félelmemet, de úgy érzem nagyon sokat fejlődtem az utóbbi egy év alatt.

Pályafutásod eddigi részével elégedett vagy?

Tánccal elégedett vagyok, a szertornában még szeretnék sokat fejlődni.


Fotó: Nagy Gábor


És még milyen terveid vannak?

Elvégezni időben az egyetemet. ELTE Savaria Egyetemi Központ hallgatója vagyok, testnevelő-gyógytestnevelő és egészségfejlesztő szakon. Saját akrobatikus show tánc csapatot indítani, emellett testnevelést, gyógytestnevelést iskolában tanítani.