A törökbálinti 18 éves Lissák Laura mutatja be a sikeres pályafutását.

Laura (10-12 évesen), mint fitneszversenyző.
Laura napjainkbanLaura és Király Márk az első ranglista győzelem után, illetve a Sport1 stúdiójában.


Fotó: dunavolgyi.com


Gyerekként szerintem nagyon fontos, hogy milyen irányba terelnek minket otthon. Sokszor hallottam a szüleimtől azt, hogy a sport az életünkben fontos szerepet kell, hogy betöltsön az egészségünk érdekében. 3 éves koromban kezdtem a pályafutásomat, és nagyon hamar megtaláltam a hozzám illőt, ami olyan örömöt okozott számomra, amit más gyermek esetleg a fociban, az úszásban, vagy más sportokban talált meg. Így tulajdonképpen a tervem a következő lett: bajnok szeretnék lenni. (Még ha akkor nem is tudtam, hogy mivel fog az járni.). Amint lehetett anyukám által ott voltam a tornatermek/tánctermek (mikor melyik) ajtaja előtt arra várva, hogy mikor hallhatom meg azt a bizonyos zenét, vagy mikor csinálhatok bármi olyat, ami a torna és a tánc szeretetével kapcsolatos.

Nagyon hamar belecseppentem a fitnesz világába. 5 éves voltam, amikor a Marcipán Tánc – és Fitnesz Sportegyesület a tagjai közé fogadott, előtte ovis tornára és két évig művészi tornára jártam. Az iskolán kívül ez volt az életem, imádtam csinálni. 2007-ben indultam először magyar bajnokságon, ahol a 9 év alattiak kategóriájában első helyezett lettem.

Lissák Laura 11 évesen egy fitneszversenyen.
Ezt követte számtalan edzés, rengeteg felkészülés, versenyek, bajnokságok. 6. osztályos koromban, 2012 tavaszán a 12-13 évesek korosztályában a legmagasabb „Elit” kategóriában lettem magyar bajnok. Abban az évben az Európa-bajnokságon 2., a szerbiai világbajnokságon 3. helyezést értem el. Ez volt a legsikeresebb évem. Emellett persze az évek során sok versenyen vettem részt kiváló eredményekkel, rengeteg dobogós helyezéssel megfűszerezve.

Már a fitneszes éveim végén belekóstoltam a versenytáncba. Először csak heti 1 alkalommal, később már jóval többször jártam táncolni. 2013 végén hagytam abba a fitneszt, főként amiatt, mert az akrobatikai elemek egyre nagyobb nehézséget okoztak számomra. A fitnesz abbahagyásával lépett az életembe teljesen a versenytánc. Az első párommal még a fitneszes időszakom végén táncoltam. A „D” osztályt vele csináltam végig, szinte minden versenyt megnyertünk. 2013 végén magasabb osztályból megkeresett egy fiú, hogy velem szeretne táncolni. Ekkor el kellett döntenem, hogy mit is szeretnék igazán. Tudtam, hogy csak akkor vághatok bele, ha a fitneszt abbahagyom. Nagy és nehéz döntés volt, még ma is sokszor eszembe jut. Ezzel a párommal egy évet táncoltam végig, majd új párom lett, akivel rengeteg sikert éltünk meg együtt az elmúlt három évben.

Király Márk és Lissák Laura a 2017-es magyar bajnokságon.
Ezek között szerepel két országos bajnoki cím (ifjúsági B és felnőtt A osztályban), felnőtt magyar bajnoki döntőben 2017-ben 5. helyezést értünk el, ami hatalmas sikernek számított, hisz én akkor még csak 17 éves voltam. 2017 tavaszán felnőtt latin magyar ranglistát nyertünk, ezzel a felnőtt (latin) magyar ranglista vezetői lettünk. Ez az érzés abban a pillanatban felfoghatatlan volt számomra. A sok munka, a megannyi áldozat és a rengeteg küzdelem meghozta a gyümölcsét.

A fitneszben és a táncban egyaránt megtaláltam a teljes boldogságot. Számomra is hihetetlen volt, hogy annyira szeressek csinálni valamit, hogy bármit képes legyek érte feladni. Ez a két sport olyan volt.

A 2017 októberében megrendezett Fitparádén elindultam, mint versenyző, hiszen a testem teljes mértékben fel volt készülve (természetesen személyi edzőm segítségével) a tánc miatt egy ilyen megmérettetésre. De számomra ez nem volt olyan mértékben motiváló, mint a tánc, így egyelőre biztosan nem lesz folytatása, de ki tudja, hogy mit hoz a jövő. Jelenleg a versenytáncot szüneteltetem. Ebben a pillanatban az első helyen most a tanulás áll az életemben, ugyanis még a középiskola 11. osztályát járom. Ez az időszak, vagyis az utolsó két év a gimnáziumban arról kell, hogy szóljon számomra, hogy tanulmányaimmal foglalkozva megadjam magamnak a lehetőséget arra, hogy a későbbiekben valami olyan dolgot tanulhassak, amit igazán szeretnék. A tanulmányaim mellett időnként a ”Fever Dance Group” táncosaival veszek részt különféle rendezvényeken, és természetesen tudásomat megannyi embernek és csapatnak adom át az általam tartott táncórák keretein belül.