A 20 éves Varga Boglárkával beszélgettünk, a pázmándi cheerleaderrel.

Mikor régebben láttál a tévében olyan filmet, ami a szurkolólányokról szólt, gondoltad volna, hogy egyszer te is ez leszel? Mikor és miként került a sportág közelébe?

Őszintén szólva nem gondoltam volna. Természetesen a Hajrá csajok összes részét csillogó szemekkel néztem, hogy mennyire jó lehet egy ilyen csapat tagja lenni, de és sosem gondoltam volna, hogy itthon, Magyarországon is elterjed majd ez a sportág. Mikor 2016-ban a Testnevelési Egyetemre jelentkeztem, akkor lettem a csapattagja. Az egyik épületben megláttam egy plakátot, a TE Cheerleaders új csapattagokat keres és mivel 14 évig táncoltam, úgy gondoltam ez egy olyan dolog lehet, amiben ügyes is lehetek és élvezném is. A táncot említettem, mint korábbi mozgás, jártam modern táncra, modern balettre és társastánc órákra, kisebb versenyekre. A tánc mellett Székesfehérváron, illetve az iskolában úsztam. Általánosban még triatlon versenyekre is jártam, a megyei versenyeket mindig megnyertem, de onnan már nehezebb volt a következő lépés.

Az akrobatikus, illetve az erőelemeket mennyire volt könnyű vagy éppen nehéz elsajátítani?

A tánc miatt pár akrobatikus elemet (például ugrásokat) már tudtam, de az akrobatikára mindig is fogékony voltam. Az erőelemek már egy teljesen új dolog volt nekem, de szerintem mindannyiunknak a csapatban. Nemrég elkezdtem crossfit edzésekre járni és itt bizony előfordul, hogy nagyobb súllyal kell dolgozni, így az emelésekkel/erőelemekkel sincs probléma. A csoportban produkciónál gyakran szoktam a forgásokat csinálni vagy pár akrobatikus elemet, emeléseknél pedig base vagyok.


Fotó és kiemelt kép: Morvai Tamás


Milyen eseményeken, milyen versenyeken jelentetek?

A tavalyi évben is voltam pár versenyen. A 2017-es Cheer MEFOB –on, a senior double dance kategóriában 2. helyezést értünk el a társammal, valamint a tavalyi BASE Magical Flight Cup-on az egész csapattal a dance team kategóriában szintén ezüstérem került a nyakunkba. Idén ismét indultunk a Cheer MEFOB-on, most más kategóriákban, ahol az egyetemünk egy aranyérmet is szerzett. Személyes kedvenc versenyem a MEFOB, fellépésnél pedig a Dunai Regatta, annyira fantasztikus hangulat volt, hogy szerintem bármelyik cheerleader ezt választaná.

Hetente mennyit edzetek, sportolsz?

Hetente 2 fix edzésünk van, de ha versenyek jönnek akkor az ebédszüneteket gyakran kihasználjuk. Ez mellett edzőterembe is járok, törekszem a heti 3 alkalomra, valamint heti 1 alkalommal magam tartok edzést, zumba órát.



Az a lány, aki sportol, szereti a sportot, az a hétköznapokban mennyire él sportos életet - pl milyen gyakran jársz más sporteseményre, meccsekre, milyen gyakran ülsz le a tévé elé sportot nézni, mennyire szeretsz sportosan öltözködni, mennyire jönnek be a sportoló pasik?

Személy szerint én sok sporteseményen megfordulok. Gyakran megnézem öcsém futball meccseit, de mint cheerleader is sok versenyen ott vagyok. A héten rendezik Magyarországon a jégkorong világbajnokságot, az egyik nap már kint voltam, így természetesen nyomon követen az eseményeket a tv-ben is. Alapvetően szeretek sportosan, lazábban öltözködni, főleg ha az egyetemen egy napon több gyakorlati órám is van, de nagyon szeretek csinosan is felöltözni. Szeretek szoknyát hordani, főleg most, hogy ilyen jó idő van. Strandon inkább féltangás bikinit hordok. A párom is sportoló, úgyhogy igen, bejönnek a sportoló fiúk.

Milyen szakon tanulsz? És hogy látod az egyetem utáni életedet?

A Testnevelési Egyetem testnevelő-gyógytestnevelő- és egészségfejlesztő tanár szakon tanulok. Az egyetem után mindenképp szeretnék testnevelő tanárként elhelyezkedni és a zumba oktatást is folytatni, valamint szívesen tartanék bármilyen más csoportos fitness órát. A sportolást nem szeretném abbahagyni, de csak mint szabadidős tevékenységként szeretném folytatni.