A celldömölki tánc világbajnokkal, a 20 éves Nagy Bettinával beszélgettünk.

Hogy alakult a pályafutásod az első lépésektől napjainkig?

4 évesen találkoztam először a tánccal, Celldömölkön édesanyám elvitt egy rendezvényre, ahol jazz balettesek táncoltak. Nagyon megtetszett és egyébként is szerettem táncolni. Mindig is érdekelt a tánc, de ez a szeretet nem tudatosan jött. Otthon szokták mesélni mikor még picike voltam még járni se tudtam, de ha betettek egy zenét már minden porcikám járt. Azt hiszem itt indult el a tánc szeretete igazán. 4 éves koromban tették le az alapokat, Tamási Gáborné volt az első tánctanárom, aki a jazz balettot tanította és ő szerettette meg velem. Amit utána még 4 évig űztem. Majd 2006-ban barátnőm hívott a szombathelyi Energy Dance Team-be, a mai napig hálás vagyok neki, hogy a részese lehetek ennek az egyesületnek, akiket már szinte családomnak tekintek. Itt az Energy Dance Team-ben rengeteg táncstílust ismerhettem meg és sajátíthattam el. Jelenleg az Energy Bomb nevű csapat tagja vagyok Rácz-Fodor Bernadett vezetése alatt. Rengetek országos és nemzetközi sikert is elértünk - országos 1. helyezések, 2012-ben világbajnokok voltunk, az idén pedig az Eb-n értünk el második helyezést. De büszke vagyok arra is, hogy a csapatommal sikerült 2017-ben elnyerni az Amita Dance Jam-en az Amita szobrát is. Rengeteg embernek köszönettel tartozom, akik sokat segítettek nekem a táncban. mint pl. Galambos Mónikának, Szegleti-Dávid Zsuzsannának, Kótai Ákosnak, Rácz-Fodor Bernadettnek, a családomnak és a barátaimnak, akik folyton támogattak és megtanítottak arra, hogy soha se adjam fel és küzdjek az álmaimért.Mit is jelent neked a tánc? Mi az a 3-5 dolog, amiért már most megérte 16 éve elkezdeni a táncot?

Hogy mit jelent számomra a tánc? Az életemet. Rengeteg sok mindent köszönhetek a táncnak. Hogy mi az a 3-5 dolog, amiért már megérte elkezdeni a táncot? Elsősorban azért, mert rengeteg embert ismerhettem, akik mára már az életem részeivé váltak, emiatt nagyon hálás vagyok. Másodszor megtanultam, hogy sose adjak fel semmit és küzdjek azért, amit elszeretnék érni, ami a célom, ami az álmom, mert nincs olyan, hogy lehetetlen, csak akaraterő kell hozzá. Hiszek abban, ha igazán küzdesz a céljaidért, álmaidért még ha hosszú út is vezet hozzá előbb vagy utóbb célba érsz és büszke leszel magadra. Harmadszor hálás vagyok, hogy van egy csapatom, akikkel egy a célunk, egy az álmunk, és számíthatunk egymásra. Negyedszere imádom azt, hogy van egy olyan hely, ahol ki tudok kapcsolódni, el tudom engedni azokat a dolgokat, amik a mindennapokban esetleg negatív hatással vannak. És az ötödik, hogy eltér az életed a hétköznapi élettől. Ráadásul mikor hetente mész versenyezni vagy fellépni, az valami csúcs.Milyen stílusok állnak hozzád vagy éppen távol?

Mivel a tánc az életem része, így szinte nincs olyan stílus, amit nem szeretnék vagy távol állna tőlem. Szerencsére 16 évnyi táncolás után rengetek táncot ismerkedhettem meg és sajátíthattam el – pl. jazz balett, hip-hop, girly styl, break, house, popping, locking és még a társastáncot is. Szerintem minden stílusnak megvan a maga szépségeilyen céljaid vannak a tánccal kapcsolatban, akár a közel, akár a távoli jövőben?

Tánccal kapcsolatban céljaim talán az, hogy fejlődjek, fejlődjek és fejlődjek, hogy még jobb legyek. Hogy minél több stílust ismerjek meg és sajátítsam el. Hogy a jövő mit hozz azt nem tudom, de remélem a későbbiekben akár az utánpótlásnak is átadhatom a tudásomat. De addig is remélem, hogy rengeteg újabb és újabb táncos élménnyel fogok gazdagodni.