A 18 éves pákozdi Sebesi Daniella, a kisteleki Pro-Art Táncegyesület versenytáncosa mutatja be a pályafutását.

Daniellával beszélgettünk az első lépésekről, az eddigi sikereiről, a felkészülésről, az anyagiakról, a céljairól.

Négyéves koromban a szinkronúszás alapjait tanultam a székesfehérvári uszodában, de az úszást annyira nem szerettem. Mivel mindig minden zenére táncoltam, még a déli harangszóra is, anyukàm 7 éves koromban elvitt társastáncolni a Laguna táncegyesületbe, ahol még először pár nélkül gyakoroltam. Természetesen a szép ruhák, mint minden kislánynak nekem is nagyon tetszettek. Anyukám barátnője varrta első ruháimat és imádtam.

Egy időben, mivel nem volt párom, párhuzamosan elkezdtem az akrobatikus rock and rollt, amit szintén nagyon szerettem, nagyon jó kis társaság volt. De amint lett párom, akivel egyre több klubközi versenyt nyertünk, a választásom a versenytáncra esett. Mózer Adriánnal junior 2. “D” országos bajnokok lettünk. Nyolcadik osztály után heti háromszor Veresegyházra jártam Székesfehérvárról a Sway tánciskolába (160 km oda-vissza), ahol Sulyán Bálinttal táncoltam és Ifjúsági standard “C “ országos bajnokok, valamint latinból második helyezettek lettünk! Ez nagyon szép időszak volt. Ott olvastam a falon, hogy” a bajnokok a célt látják és nem az akadályokat”, ezt azóta is szem előtt tartom.


Sebesi Daniella-Novák István páros jelenleg a 9. a hazai latin ranglistán.


2016 szeptemberétől táncolunk együtt jelenlegi párommal, Novák Istvánnal, akivel eddigi legszebb sikereinket értük el. 2017-ben “A“ osztályos latin ifjúsági országos bajnokok lettünk, majd Párizsban az U19-es WDC világbajnokságon sikerült elődöntőt táncolni és a 23. helyen végeznünk. 2018-ban pedig ifjúsági magyar bajnokok lettünk latin amerikai táncokból. Ezenkívül több külföldi és itthoni versenyen sikerült döntőt táncolnunk.

Mivel 2015-ben leköltöztem Kistelekre a mostani klubom Pro-Art Táncegyesület hívására, a napjaink nagy részét a tánc tölti ki. Mindketten magántanulók vagyunk és rendszeresen napi 4-5 órát edzünk. Ezenkívűl táborokba, versenyre utazunk. Jelenlegi edzőink az egyetlen magyar latin amatőr világbajnok és profi Európa-bajnok Törökgyörgy Melinda és Andrej Skufca. Imádok velük dolgozni, sok időt tültünk Ljubianában, hogy velük készülhessünk. Felkészülésünk irányítása mellett, ha tehetik, versenyeinken is ott vannak és mentálisan is támogatnak minket. Felkészülésünket segíti még Nagymihály Balázs és Szalai Ági, Závodszky Rita és Domanyek Zsófia. A tánc mellett hetente egyszer Závodszky Rita irányításával balettóránk van, illetve erőnléti edzéseken is részt veszünk. Most voltunk Ljubljanában egy két napos erőnléti táborban. Oda Milánóból utaztunk, ahol felnőtt amatőr latin 20. helyet szereztük meg, U21-ben pedig 10. helyen végeztünk.Előbb említettem, hogy az első ruháimat még anyukám barátnője varrta, eddig mindent a szüleink fizettek. Most már szerencsére van sponzorunk is. Évente két pár cipőt a Poul- tól kapunk, amiért nagyon hálásak vagyunk. A ruháimat a Memara Dancewear készíti, Törökgyörgy Magdi varrja és természetesen Melindával és anyukámmal is egyeztetve igyekszünk egyéniségemnek megtalálni a legmegfelelőbbet, mindig a legújabb a kedvenc. Utazásainkhoz néha sikerül pályázati támogatást szerezni, de az oroszlánrész továbbra is a szüleinkké, amiért nagy taps jár nekik.Természetesen szeretnék a legmagasabb szintre eljutni, és mint minden sportoló a világbajnoki cím a célom. Az idén érettségizem és a Táncművészeti Egyetemen szeretnék továbbtanulni. Ezzel életem egy újabb szakaszához érek, amit nagy izgalommal várok. 2019-ben folytatjuk a munkát, első felnőtt magyar bajnokságunk után Blackpoolra és több külföldi verseny mellett az Európa-bajnokságra készülünk.