A 19 éves Visnyánszki Dalma a helyi Spry Dance Club világbajnok táncosa. A tánc mellett focizik, az idén gólkirálynő lett.

Mikor találkoztál a tánccal?

Óvodásként 2005-ben kezdtem el táncolni az akkor még Taktaharkányi Mazsorett, Modern és Formációs néven futó tánccsoport legfiatalabb tagjai közt. A testtartás megalapozása végett először mazsorettel kezdtünk, majd az évek során különböző táncstílusokkal ismerkedtem meg (hip-hop, disco, modern-, showtánc).

Milyen eredmények vannak mögöttetek?


A köztudatban Spry Dance Club néven ismernek és működünk mai napig. Mióta a csapat tagja vagyok - 14 éve- számos regionális, országos és nemzetközi versenyen vettünk már részt, rendszerint dobogón végezve. Legnagyobb eredményünk (eddig), hogy 2017-ben kvalifikáltunk a Rómában megrendezett világbajnokságra - World Dance Championsship. A szülők, vállalkozók és helyi önkormányzat támogatásával lehetőség nyílt a legnagyobbak közt táncolni, ahol az 5. helyet sikerüt megszereznünk. Azóta eltelt másfél év, és nemrégiben 2 újabb kvalifikációt sikerült bezsebelnünk, amivel pár nap múlva ismét utazunk a showtánc világbajnokságra, ezúttal Zágrábba. Reméljük hasonlóan szép eredményekkel, esetleg még jobbal térhetünk haza. (A világbajnokságot hétvégén rendezték meg, és a lányok mindkét formációval a dobogó legmagasabb fokára állhattak – szerk. )


Világbajnokok


Említetted az elmúlt másfél évet, ebben 18 hónapban sok minden történt veletek. Sokan voltatok, kevesen maradtatok. Miért?

A tagok nagy része kezdetektől táncolt, vagyis 16-19 éve. Ez idő alatt felnőttek, tovább tanultak, családot alapítottak. Aki meg tudta oldani, hogy Debrecenből, Pestről haza jár, esetleg a közelben tanul vagy dolgozik, az mai napig aktív tag vagy segítőként játszik szerepet a csapat életében. Mindig is jó közösség voltunk, ami nagyban segített a 17 fős koreográfiák után kis létszámra átállni. Soha nem a megszokott sémát követtük, mindig szerettünk volna valami mást mutatni. Az, hogy ez zenében, koreográfiában, eszközhasználatban vagy történetben valósul meg az mindig vezetőnk ötleteitől függött. 2017-ben Rómában, akkor egy közeli hozzátartozó betegsége inspirálta koreográfusunkat, most pedig egy volt táncosunk balesetét dolgoztuk fel és állítottuk színpadra. Rájöttünk, hogy a történetek feldolgozása az, amiben igazán otthonra találtunk és főként ez az, amit a közönség és a zsűri is értékel.Tánc mellett focizol is.

Édesapám fiatalabb korában eljárt focizni és én is kiskoromban már rúgtam a bőrt az utcán a szomszéd fiúkkal. A focit is a taktaharkányi egyesületnél kezdtem 2015-ben, amikor 12 év után újra indult a faluban labdarúgás. A lányokkal összefogva mi is úgy gondoltuk kipróbálnánk magunkat ebben a sportágban és megalakulásunkat követően már neveztünk is a kispályás labdarúgó bajnokságban. 2018 nyarán adódott egy lehetőség, hogy a Miskolci Vénusz NB I-es futsal csapatához igazolhatok (tavaly ősztől a Miskolci Egyetem hallgatója vagyok gazdálkodás és menedzsment alapszakon). Pár nap gondolkodás után éltem ezzel a lehetőséggel, mellyel együtt Mezőkövesd u19 -es nagypályás csapatába is bekerültem. Jelenleg az első helyen állunk. Egy meccsünk van még hátra, de ez nem befolyásolja már a bajnoki címünket. Vezetem a góllövőlistát 27 góllal. Először csak szórakozásként indult, de most már teljesen az életem része a heti többszöri edzés és a hétvégi meccsek.Hogy lehet a focit, futsal és a táncot összeegyeztetni?

Általában heti 2x van edzés és a hétvégi meccsek. Táncpróba is heti 2 alkalom, ott viszont a fellépések ritkábbak, ezek dátumáról már korábban tájékoztat minket a tánctanárunk, így úgy alakítom, hogy ott tudjak lenni. Vannak olyan napok, mikor táncolok és focizok is.

Focista vagy táncos? Ha kettő közül választani kellene, akkor…..?

A tánc már régebb óta az életem része, mint a foci, de mindkettő nagyon fontos számomra! Nem tudnék választani a kettő közül. .