Remekül szerepeltek a Csep Jazz Dance táncosai a modern- és látványtánc világbajnokságon. Három éremmel tértek haza.

„Végh Alexandrával az egyesület tánctanárával nemrég itt beszélgettünk, akkor úgy zártuk az interjút, hogy nagy reményekkel várják a május végi világbajnokságot. A világbajnokságot a hétvégén rendezték, az esemény után Alexandrát újra megkerestük, hogy röviden számoljon be a vb-ről.

Felnőtt formáció és felnőtt csoport dance show kategóriában képviselték az országot, a junior formáció pedig fantasy kategóriában mérettette meg tudását. A különbség, hogy dance show kategóriában a fő szempont a technikai tudás és koreográfia, és a fantasy kategóriában van díszlet és egy rövid történet, azaz mondanivaló, így a technikai tudás mellett a látvány is számít. A felnőtt formáció 9, a felnőtt kiscsoport 18 produkcióból világbajnoki bronzérmes lett. lett. És a junior formáció is 9 produkcióból lett világbajnoki ezüstérmes.

Ez egy szubjektív sportág amiben nincs kötelező elem és nem voltak több fordulósok a kategóriák, hanem rögtön elsőre kellett dönteni a zsűrinek, hogy kit hova sorol, így teljesen elégedettek vagyunk. A lányok fantasztikusak voltak. A versenyen az évad legjobb formájukat mutatták meg, a maximumukat hozták ki az összes produkcióból, annyira, hogy más nemzet csapatai is őrjöngve tapsoltak nekik.

A két formáció többszörös magyar bajnoki címmel indult neki ennek a világbajnokságnak és mindent megtettek ezekért az eredményekért.”


Hiszek benne, hogy a tánc által, akár művészként, akár pedagógusként valamit adok másoknak - Végh Alexandra