Kakuk Levente, a Győr-Szol tekése 6-szoros magyar bajnok, háromszoros BL-győztes, háromszor nyert csapattal világbajnokságot, egyszer párosban, regnáló egyéni világbajnok.Pályafutásod legfontosabb állomásai?

Kilenc éves korom óta - lassan 27 éve – tekézek. Az általános és a középiskolában is szinte minden nap sportoltam valamit - atlétika, kosárlabda, pingpong, röplabda és még sorolhatnám. Bélapátfalván a bátyám unszolására mentem le a tekepályára, hogy nézzem már meg mi is ez a sport. Szerelem lett az első látásra, ami a mai nap is tart. Mivel fogott meg? Viccesen hangzik, de nagyon tetszett kilenc évesen, hogy én irányíthatok valamit (tekegolyó), amitől eldőlnek azok a bábuk! És ha sikerül mind a kilencet ledönteni egy gurításra, akkor még hangot is ad ki az a gép. Bélapátfalván tanultam meg tekézni, Itt játszottam 12 évig. Innen Szolnokra kerültem, rá három évre pedig Szegedre igazoltam. Itt 11 évet húztam el, nyáron pedig Győrbe igazoltam.

Győri igazolással sokakat megleptél, mi áll a váltás mögött?

11 évig a Szeged csapatát erősítettem, és már mindent megnyertem, amit csak lehetett, kellett a változás. Győrbe új kihívásokkal érkezem, új feladatok várnak rám, célom természetesen az, hogy a csapattal karöltve minél sikeresebbek, és eredményesebbek legyünk.

Itt célként tűztétek ki a bajnoki dobogót, illetve az NBC kupán az elődöntőt! Félidőben a csapat negyedik, a nemzetközi kupa pedig nem sikerült!

Még mindig a dobogó harmadik foka a cél! Igaz le vagyunk maradva 4 ponttal, de nincs veszve semmi! Van még 11 tavaszi forduló, bármi megtörténhet. Nemzetközi kupában Győr most szerepelt először! Szerettünk volna a négy közé kerülni, de sajna nem így lett, csupán 53 fán múlott, kilencedikek lettünk. Ebből is látszik, hogy nagyon pici különbség volt csapat és csapat között.

A tavaszi világbajnokság előtt mondtad, hogy „a világbajnoki cím megvédése az egyetlen célunk, ez a minimum is. Nem lesz könnyű dolgunk, a németek és a szerbek is komoly játékerőt képviselnek, de mindent megteszünk az újabb vb-címért”. Az elődöntőben a németek nyertek, és a csapat harmadik lett. Most ez volt a papírforma?

A vb-n 3 fán múlt, hogy nem játszottunk döntőt! És nem mondanám, hogy ez volt a papírforma! Nem szeretem ezt a szót használni, de ott abban a helyzetben már a szerencsén múlt, hogy ki játssza a döntőt. Sajna a németek játszották.Kakuk Levente 2014 augusztusa óta Bélapátfalva díszpolgáraVilágbajnok, magyar bajnok, BL-győztes vagy, de az utánpótlásban is a legjobbak közé tartoztál?

Egyszer voltam serdülő vb-n. Ott még nem értem el semmit! Ifi vb-n a legjobb elért eredményem egy páros világbajnoki cím Kiss Norbival, ez még 2003-ban volt. Ott már, mint felnőtt világbajok voltam jelen. Azaz Hamarabb lettem felnőtt világbajnok, mint ifjúsági!

Hiába a nagyon sok siker klub, illetve a válogatott szinten, hiába a sok csapat, hiába tekéznek sokan (itt a városi bajnokságokra is gondolok) a teke mégsem tud kilépni hátországból, „ez csak teke” gondolatmenetből. Oké, hogy a teke nem olimpiai sport, de például a darts itthon is ezreket ültet a képernyő elé, sokan ismerik a darts legjobbjait, miközben benneteket az ország egyik legsikeresebb sportág klasszisait alig. Te hogy látod a sportág itthoni helyzetét?

Sajnos még mindig sokan keverik a tekét a bowlinggal, vagy a kuglival! Talán az egyik úgymond "hiba", hogy nagyon sokáig tart egy bajnoki mérkőzés az ifivel együtt közel 4 óra! Ezt egy tv-s közvetítésben lehetetlen leadni! Hiába jelenik meg egy-két cikk az újságokban, egy-két lerövidített közvetítés a tv-ben, amíg nem tudjuk a fiatalságot lecsábítani a tekepályákra, addig ez a sport egy helyben fog toporogni! Hogy ezt a problémát hogyan lehetne megoldani, erre még nem tudom a választ!

Közeljövő céljai?

Most talán az, hogy a Győrrel sikerüljön a harmadik helyet elérni. Aztán, hogy jövőre mi lesz? Az majd a májusi egyéni vb után kiderül!

Ha hívna egy külföldi csapat?

Ha hívna egy külföldi csapat, akkor meghallgatnám őket. De ez még a jövő kérdése lesz!