Zalaegerszeg 2012 után újra bajnok lehet, Répcelak ötödször is bronzérmes.

Míg a Szeged a BL-ben szerepelt, addig itthon a Szuperliga 20. fordulójában a Répcelak-Zalaegerszeg rangadót rendezték meg. Meccs döntő fontosságú volt mindkét csapatnak, nem volt kicsi a tét: vesztesnek meg kell elégednie a bronzéremmel, a nyertes számára már biztos az ezüst, de döntőnek beillő mérkőzésen csaphat össze a Szegeddel.

Az elmúlt négy szezonban a dobogó sorrendje semmit nem változott: a Szeged nyerte a Szuperligát, Zalaegerszeg lett az ezüst-, Répcelak a bronzérmes.

Ezen az egyhangúságon akartak a répcelakiak változtatni. Tavaly ősszel szinte egy teljesen új csapattal vágtak neki a bajnokságnak. Móricz és Vörös kivételével senki nem maradt, igazoltak felnőtt világbajnokot (Kakuk Levente), ifjúsági válogatottakat (Brancsek János, Molnár Pál), Ritter Tamás (ifi világbajnok) visszatért Répcelakra. Cél egyértelműen a dobogón feljebb kerülni, ezüst mindenképpen alap, de a bajnoki aranyat sem tartották elképzelhetetlennek. Répcelak a szezonban hangos sikereket ért el, nyerték az NBC tornát, hazai környezetben verték a verhetetlennek tűnő Szegedet. Addig a Zalaegerszeg csendben nyerte a meccseit. Előző szezon csapatához képest annyi változást történt, hogy Farkas egy év után visszatért Zalába.

Így érkeztek meg a csapatok a 20. fordulóhoz. Répcelak 17-et nyert, ikszelt Zalaegerszegen, kikapott a Fradinál(!!!). Zalaegerszeg 17 győztes és a Répcelak elleni döntetlen mellett Szegeden kaptak ki.

Tavaly hasonló volt a leosztás: őszi egerszegi iksz után, tavasszal a bajnokság hajrájában Répcelakon dőlt el az ezüst sorsa. Zalaegerszeg nyerte az ütközetet, és maradt az ország második legjobb csapata. A múlt megismétli magát, vagy a vasiak nyernek, és történetük legnagyobb Szuperliga sikerüket érik el?

Répcelak számára ez a hatodik év a legjobbak között. Az első négy szezonban az egerszegiek voltak a meccs esélyesei, talán tavaly kiegyenlítődtek az erőviszonyok, ma többen a vasiak látták jobbnak.

A rangadó a lakiak szája íze szerint kezdődött. Az első párok után Kakuk és Ritter is nyert. Majd jött a rémálom: Móricz (Molnár) negyven, Zapletán 42 fával kapott ki. Zapletán ellen gurító Kozma Károly egyéni csúcsot(654 fa) ért el. Az utolsó párok előtt minden benne volt a pakliban. Az volt a kérdés, hogy a fiatalság (Répcelak), vagy a rutin (Zalaegerszeg) kerekedik felül. Hazaiak fiataljai (Brancsek, Vörös) csaptak össze a vendégek rutinos (Farkas, Nemes) játékosaival. Pár fával a rutin nyert, Farkas hárommal verte Brancseket, Nemes (Takács) kettővel Vöröst. Nemes Attila sérülten áll a bábuk elé, az utolsó négy dobásnál állt be a helyére Takács Tamás.

Répcelaki SE–ZTK FMVas 2:6 (3710-3723)

Párok: Kakuk 650 –Pintér 595, Ritter 608–Fehér Z. 589, Móricz (Molnár) 555–Járfás Sz. 595, Zapletán 612–Kozma 654, Brancsek 644–Farkas S. 647, Vörös 641–Nemes (Takács) 643.

Répcelak ötödször is bronzérmes lesz. A 22. fordulóba kiderül, hogy 2012 után újra bajnok lesz-e a Zalaegerszeg. A utolsó fordulóban fogadják a Szeged csapatát. Bár még lehet körbeverés is, és akkor…., de erre nagyon kevés az esély.

Címlapon Kozma Károly, a Zalaegerszeg játékosa, aki egyéni csúcsot gurított.