Ivanyik Richárd és Németh Máté, a teke U18-as világbajnokságon párosban bronzérmet nyertek. Kazincbarcika fiataljával, Ivanyik Richárddal a sikerről.

A világbajnokságon a csapatverseny nem sikerült. A 9. helyen zártatok a 13 csapatos mezőnyben.

A csapatunk nagyon fiatal. Mentálisan nem teljesen sikerült ott lennünk a pályán. Rengeteg hibával játszottunk. Azért ketten elég jó fát ütöttünk: Németh Máté 588-at, én pedig 606-ot, ami számomra új egyéni csúcs. Ezzel mindketten bekerültünk a legjobb 24-be, az egyéni döntőbe, ahol a 21. lettem, az összetettben 18.

Párosban pedig a dobogóra állhattatok fel.

Őszintén semmi nagy eredményre nem számítottam. Gondolni se mertem rá, hogy az első világbajnokságomon érmet szerzek. Nem éreztem úgy, hogy jobban ment volna se Máténak, se nekem. Egyszerűen nem kaptunk olyan nehéz ellenfeleket, de még így is kellett küzdenünk, mint a szlovén, mint a szlovák párosok ellen. A döntő is meglehetett volna csak mentálisan kicsit szétestünk. Még így is megszorongattuk horvátokat, csak szétlövésben kaptunk ki ellenük, akik később megnyerték a döntőt is. Egy percig se szomorkodtunk emiatt. Örültünk, hogy dobogóra állhatunk.


Németh Máté, Juhász Tibor (kapitány), Ivanyik Richárd a világbajnoki dobogón.


Milyen érzés volt a dobogón állni?

Felbecsülhetetlen érzés. Nem tudom szavakba foglalni, hogy mekkora boldogságot éreztem. El se akartam hinni, hogy 15 évesen egy világbajnokságon a dobogóra állhatok a 18 évesek mezőnyébe.

A pályafutásod rövid története?

Elég sok mindent kipróbáltam a teke előtt. Fociztam, küzdősportokat űztem, atletizáltam is, de nem nyerte el a tetszésemet egyik sportág sem. Apa régebben játszott a városi bajnokságban. 5-6 éves lehettem mikor először levitt magával, ekkor még nem szándékoztam komolyan foglalkozni vele. Néha lementem és dobáltam. Jött egy hosszabb szünet. 11-12 évesen lementem a barátaimmal tekézni, itt figyelt fel rám a jelenlegi csapatom, még ekkor is vonakodtam kicsit tőle, de rá 1-2 hónapra csak lementem egy edzésre és megtetszett. 3 év alatt nem sok eredményt sikerült elérnem, mert nem indultam sok versenyen. Az első 2 csak tanuló év volt - főleg edző nélkül. Igazából a harmadikban kezdtem el gyártani a sikereket.

Teke országos egyéni 2. hely.

Teke országos egyéni sprint 3. hely.

Atlétikában voltak kisebb-nagyobb sikereim.

5 próba csapatban 6. hely.

Megyei diákolimpia kislabda dobás 3. hely.

Megyei diákolimpia súlylökés 3. hely.

Kövess minket