2013-ban világbajnokok voltak, 2015-ben bronz-, az idén ezüstérmesek.

Németországban rendezték meg a teke csapatvilágbajnokságot. A női és a férfi válogatott is éremért utazott ki. A sorsolásnál a férfiak voltak a szerencsésebbek.

Nők már a csoportban találkoztak a későbbi világbajnok német csapattal. Akiktől nagy meccsen szenvedtek minimális vereséget. A magyar lányok a csoportból (2 győzelemmel és 1 vereséggel) a második helyen mentek tovább. A negyeddöntőben a horvátokkal találkoztak. A hajráig a magyaroknak állt a zászló, de a déli szomszédjaink sztárja, Maricic ellen nem volt ellenszer, aki ezen a mérkőzésen világcsúcsot (678 fa!!!!!) gurított. Horvátok végül ezüstérmesek lettek.

Férfiak simán hozták a csoportot, mind a három meccsükön begyűjtötték a két pontot. Csoportelsőként mentek tovább. Ami egyben azt is jelentette, hogy a 2 évvel ezelőtti két döntős (szerbek, németek) ellen csak a fináléban találkozhatnak. Ahova a negyed- és az elődöntő után a magyar csapat mellett a szerbek érkeztek meg. A döntőben a címvédő, szerb csodacsapat ellen a magyar válogatott nem talált fogást.

Döntő: Szerbia-Magyarország 6-2.

Kövess minket