Német Enikő (Győrújfalu tehetsége) tavaly igazolt Ausztriába, májusban megjárta a teke világbajnokságot, júniusban megnyerte az U18-as országos egyéni bajnokságot.

Enikővel és az úgyszintén tekés anyukájával itt beszélgettünk tavaly nyáron.

Közben lassan újra eltelt egy év és sok mindet történ. Most „csak” Enikőt kérdeztük.

Tavaly nyáron Ausztriába igazoltál. Hogy jöttek be a reményeid, a számításaid? Másabb ott játszani, mint itthon?

Amikor egy éve kiigazoltam és aláírtam a szerződést eléggé sok kétely volt bennem, mert minden (pálya, csapat…) ismeretlen volt számomra. Féltem, hogy eléggé jó lesz-e a némettudásom és be fogok-e tudni illeszkedni a csapatba. De minden aggodalmam elszállt már az első meccsen! Aztán a 18 meccsből 15-ször tudtam hozni a pontot és a csapat legjobbjaként zártam a szezont, pedig az osztrák Bundesliga legfiatalabb játékosa voltam. A csapat 10. helyen zárta a bajnokságot. Nagyon jó szezont tudhatok magam mögött. Megtaláltam a helyemet itt Kleinwarasdorfban, és büszkén a második családomnak hívhatom őket. Sokkal másabb Ausztriában játszani. De inkább a hangulat miatt. Mindenki nagyon pozitív és a meccs után mindig együtt eszünk és sütizünk az ellenfél játékosaival. Hazai meccsek esetén ott szoktunk maradni a Kleinwarasdorf férfi csapatának szurkolni, hiszen ők is ott vannak a mi meccseinken. Szerencsére rengeteg új barátot szereztem kint, és most a világbajnokságon is szurkoltak nekem az osztrák ismerőseim, pedig itt ellenfelek voltunk.


Enikő Ausztriában


Az U18-as világbajnokságon a csapat hetedik helyezett lett, te is egyéni döntős voltál. Kb erre számítottál, vagy jobbra, többre, vagy….?

A világbajnokság számomra nagyon nagy célja volt ennek az évnek. Mivel két éve is sikerült kijutnom, most többet vártam azért magamtól, de nem mondhatom magamat csalódottnak, mert a csapatban dobott fámmal (563) bejutottam az egyéni döntőre, ahol a 12. helyen végeztem 564 fával.


Enikő a világbajnokságon


Szombaton volt az U18-as egyéni országos döntő amit megnyertél. Ez méltó lezárás volt a szezonnak?

Fantasztikus lezárása volt ennek a szezonnak ez a győzelem! Egy jó fával (563) sikerült az élre állnom. Az országos fordulókon sosem sikerült úgy teljesítenem, ahogyan szerettem volna, de végre hatalmas küzdéssel sikerült. Ebben a szezonban sokszor nagyon be kellett osztanom az időmet és az energiámat, mert többször előfordult, hogy egy nap kétszer is pályára kellett lépnem, különböző országokban, volt hogy több óra utazás választotta el a 2 dobást. Pl. Bábolnán reggel 9-kor Nyugat döntőn játszottam, 1 órakor meg Kleinwarasdorfban bajnoki mérkőzésen.


Enikő az egyéni csúcs után – 620 (!!!) fa


Következő szezonban is Ausztriában gurítasz?

Mindenképpen maradok kint Kleinwarasdorfban. Már az utolsó meccsünk után aláírtam a következő évre a szerződést. Amíg ilyen jó hangulat marad és a csapat is igényt tart rám, addig maradok itt és büszkén képviselem a csapatot!