Kakuk Leventével, a Répcelak ötszörös világbajnok tekésével évet értékeltünk.

- Tavalyi év sem a Győrrel (5. hely a bajnokságban), sem az egyéni világbajnokság (33. hely) nem úgy sikerült, ahogy tervezted, terveztétek. Van ilyen?

- Szokták mondani: egyszer fenn egyszer lenn. Ez most az utóbbira volt igaz. Kellenek azok a bizonyos kis pofonok, hogy újra lendületet kapjon az ember.

- Nyáron váltottál, Répcelakra igazoltál. Ahol egy teljesen új csapattal vágtatok neki a szezonnak. Ketten maradtak az előző keretből. Célok is egyértelműek voltak előrébb jutni. Az októberi NBC tornát megnyertétek (2015-ben a Répcelak ezüstérmes volt). Ez az egyesület legnagyobb nemzetközi kupa sikere. Selejtezőt az ötödik helyen zártátok, majd a németek szabálytalansága véget kerültetek be a rájátszásba. Ekkor már nem volt megállás, magabiztosan, nagyon jó fákkal nyertétek az elődöntőt, majd a döntőt is meg. Szerencsével hódítottátok el a kupát, vagy éppen fordítva a selejtezőben nem volt szerencsétek?

- Talán abban volt egy kis szerencsénk, hogy bekerültünk a négy közé. Onnantól megállíthatatlan volt a csapat! Igaz, egy-két embernek - kicsit viccesen fogalmazva - át kellett mosni az agyát.

- Tavalyihoz hasonlóan a BL-ben mentetek egy kört, majd jöttek a németek, akikkel szemben kiestetek! Zerbst az más kávéház? Továbbjutás már az első meccsen Németországban eldőlt. Itthon a visszavágón megvertétek őket, de ha a meccs éles lett volna, akkor is sikerülhetett volna a bravúr?

- Hogy őket kaptuk megint az pech. Van ilyen. Viszont ők úgy jöttek Répcelakra, hogy itt is nyerni fognak. Nem úgy lett. Nekünk nagy fegyvertény, hogy legyőztük őket. Nem sok csapat mondhatja ezt el.

- Szuperligában a célok egyértelműek voltak, az 1-2 hely, ezért volt a nagy nyári erősítés is. Nem sikerült, zsinórban ötödször lett a csapat bronzérmes, pedig félidőben még vezettétek a tabellát. Mi kell ahhoz, hogy a csapat előrébb kerüljön?

- Egy pici szerencse most felénk forduljon. 5 fa, 13 fa ennyin múlott az elsőség. Bízom benne, hogy jövőre fordítva lesz.

- Világbajnokságon ezüstérmesek lettetek. Sorsolás után lehetett már látni, hogy két nagy esélyes ellen csak a döntőben futhattok össze. Döntőig mondjuk sima út vezethet. Így is lett. Aranymeccsen szerbekkel találkoztatok, akik ellenetek nagyon magabiztosan védték meg a címüket (Magyarország-Szerbia 1-7). Ők most verhetetlenek?

- A szerbek jelen pillanatban verhetetlenek. Mi borzasztóan örültünk a második helynek!

- Az egyéni országoson három aranyat hoztál haza. Erre azért te sem számítottál? Ez méltó lezárása volt az évnek?

- Két számban címvédőként utaztam Szegedre. Legalább az egyikben szerettem volna megvédeni a címemet. Hogy három aranyat nyertem számomra is hihetetlen! Vb után még egy ilyen versenyen részt venni, mindhárom számot megnyerni feledhetetlen élmény számomra!

- Összességében jó éved volt, vagy…?

- Lehetett volna jobb is, de ne legyen telhetetlen az ember, vagy még is?!