A 14 éves szentgotthárdi Karba Noel három éve kezdett el tekézni, ma már a korosztályában Európa legjobbjai közé tartozik.

Hogy kezdődött?

2014-ben bátyám (versenyszerűen tekézik az NB1-ben) már járt edzésekre és egyik alkalommal el mentem vele, kipróbáltam, megtetszett. Innen már egyértelmű volt, hogy ezt fogom csinálni. Közben fociztam, de abbahagytam, mert a tekében találtam meg önmagamat. Hobbiként a barátaimmal néha eljárok focizni.

Eddig eredményeid?

Csapatban: megyei 3. helyezés, NB1-ben 1.

Egyéniben: diákolimpiákon három ezüstérem és egy bronz, területi egyénin és az országos döntőn 1. helyezés.

Tavasszal sikeresen szerepeltél a világkupán, a korosztály legjelentősebb nemzetközi versenyén!

Büszke vagyok arra, hogy én képviselhettem Magyarországot a világkupán. Ahol az egyéni összetettben második lettem, szereztem még két bronzérmet (Hegedüs Timivel) a tandem mixbe és a vegyes párosban. Egyéniben negyedik helyen végeztem. És Timivel a nemzetek közti rangsorban elsők lettünk. Elégedett vagyok az eredményekkel, számítottam éremre de nem háromra és arra sem, hogy megnyerjük a nemzetek közti versenyt, így nagy meglepetés volt számomra.


Noel és Hegedüs Timi


Most az U14-ben szerepeltél, jön az U18-as időszak. Sokan vannak, akik egyik korosztályban sikereket érnek el, de a következőben már nem. Mit teszel azért, hogy ez veled ne történjen meg?

Mindenképp szeretnék még fejlődni, hogy az u18-ban is megálljam a helyem.

Milyen tulajdonságok, érzékek kellenek ahhoz, hogy valakiből jó tekés legyen

Nagy akarat, sok edzés, erős koncentráció és megfelelő támogatás a háttérből.